Mandarīni deserta vīnā ar krēmu

Mandarīni deserta vīnā ar krēmu

Viegli pagatavojams svētku deserts. Izmanto labas kvalitātes deserta vīnu, jo tas pēc tam pārtop mērcē. Šis deserts ideāli garšo arī auksts, tāpēc mandarīnus un sīrupu vari savārīt jau dienu iepriekš...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 500 ml deserta vīna, labas kvalitātes
  • 8 mandarīni
  • 1 vaniļas pāksts
  • 70 g pūdercukura

krēmam:

  • 100 g maskarpones siera
  • 30 g pūdercukura
  • 125 ml salda krējuma

Viegli pagatavojams svētku deserts. Izmanto labas kvalitātes deserta vīnu, jo tas pēc tam pārtop mērcē. Šis deserts ideāli garšo arī auksts, tāpēc mandarīnus un sīrupu vari savārīt jau dienu iepriekš un tikai pasniegšanas brīdī sagatavot krēmu.

Pagatavošana:

  1. Katlā lej vīnu, pieliec vaniļas pāksti un liec iekšā nomizotus mandarīnus. Uzgriez lielu liesmu un ļauj uzvārīties. Tad liesmu samazini un vāri bez vāka kādas 10 minūtes. Izņem ārā mandarīnus, no uguns noņem katlu un vīnam pievieno cukuru. Samaisi, liec atpakaļ uz liesmas un maisot karsē, kamēr izkūst. Tad palielini liesmu un ļauj vīnam savārīties sīrupā – kādas 7–10 minūtes. Beigās jāiznāk vieglam sīrupam.
  2. Kamēr vārās sīrups, bļodā saputo maskarponi ar pūdercukuru – kādas 2 minūtes. Tad, mikserim darbojoties, lej klāt saldu krējumu. Kad viss pieliets, turpini putošanu, līdz krēms kļuvis stingrāks, bet ir maigi vijīgs. 
  3. Traukos liec mandarīnus, pārlej ar sīrupu un pievieno krēmu. Pasniedz. Ideāli garšo arī auksti.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Liāna

18.02.2012 10:18

Izcils deserts :) Ārkārtīgi viegli pagatavojams. Garšu nianses sabalansētas vienkārši burvīgi. Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti