Gaisīgais šokolādes krēms

Gaisīgais šokolādes krēms

Salds, rūgtens, apelsīnu pikants un tajā pašā laikā tik gaisīgs. Pagatavo vārīto šokolādes krēmu jau dienu iepriekš un tikai tad, kad jāpasniedz, saputo ar saldu krējumu, un deserts gatavs...

Sarežgītība
vidēja
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 350 ml piena
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • 4 olu dzeltenumi
  • 90 g brūnā pūdercukura
  • 3 tējk. kukurūzas cietes
  • 100 g melnās 70% šokolādes, salauzīta gabaliņos
  • 1 apelsīna miza
  • 250 ml salda krējuma
  • šķipsniņa sāls

Salds, rūgtens, apelsīnu pikants un tajā pašā laikā tik gaisīgs. Pagatavo vārīto šokolādes krēmu jau dienu iepriekš un tikai tad, kad jāpasniedz, saputo ar saldu krējumu, un deserts gatavs. Nekā sarežģīta, tikai atceries – izmanto svaigas olas, labu treknu pienu un labas kvalitātes melno šokolādi.

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru un sāli  apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā, pievieno šokolādi un apelsīna mizu. Pagaidi vienu minūti. Tad samaisi un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pēc tam izņem no ledusskapja, pievieno pusi saldā krējumu un sāc putot. Kad krējums iejaucies, pievieno otru daļu saldā krējuma un puto kādas 3 minūtes, līdz krēms kļuvis nedaudz stingrāks.
  6. Pildi trauciņos un pasniedz uzreiz vai arī liec vēl atdzesēties ledusskapī un pasniedz vēlāk.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti