Apelsīnu ievārījuma un šokolādes pudiņš

Apelsīnu ievārījuma un šokolādes pudiņš

Ir reizes, kad gadās divējādi. Nenormāli gribas apēst maigo, poraino tostermaizi – vienu šķēli, bet pārējo nav kur likt. Vai arī ir mājās tostermaize un gribas ko saldu. Tad laiks pagatavot šo pudiņu...

Sarežgītība
zema
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 10 g sviesta, pannas ietaukošanai
  • 50 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 10 šķēles maizes
  • 120 g apelsīnu un mandarīnu ievārījuma
  • 100 g melnās 70% šokolādes, 20 gabaliņos
  • 5 olas
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 250 ml salda krējuma
  • 50 ml piena
  • 1/2 citrona mizas, smalki sarīvēta
  • 10 g vaniļas cukura

Ir reizes, kad gadās divējādi. Nenormāli gribas apēst maigo, poraino tostermaizi – vienu šķēli, bet pārējo nav kur likt. Vai arī ir mājās tostermaize un gribas ko saldu. Tad laiks pagatavot šo pudiņu, izmantojot „Maxima” veikalos nopērkamo saldeni rūgteno „Villa reale” apelsīnu-mandarīnu ievārījumu, pievienojot nedaudz melnās šokolādes (var arī piena, bet tad pazūd skaistais kontrasts), un izcept pudiņu.

Pagatavošana:

  1. Ietauko pannu ar sviestu.
  2. Uz katras maizes uzsmērē sviestu un uz piecām – ievārījumu. Katrā maizes pusē (ar aci sadali maizi diagonāli) liec šokolādes gabaliņu. Uzliec pa virsu tās pusītes, kuras ir tikai ar sviestu.
  3. Pārgriez maizes diagonāli uz pusēm un kārto pannā – vienu maizi liekot ar spico malu uz augšu, otru – ar griezuma vietu uz augšu.
  4. Kad salikts, bļodā liec olas, saldu krējumu, pienu un cukuru un ar putojamo slotiņu saputo. Pieber vaniļas cukuru un pieliec citrona mizu. Samaisi un lej uz maizēm. Tad maizes viegli piespied un liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 40 minūtes. Tad uzber pa virsu cukuru un pacep vēl 5 minūtes.
  5. Izņem ārā un nedaudz padzesē. Pasniedz siltu kopā ar vaniļas mērci, bērniem patiks piedzert klāt pienu, pieaugušajiem – kādu glāzi portvīna.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti