Ziemassvētku tiramisu

Ziemassvētku tiramisu

Nedaudz apelsīnu liķiera, nedaudz piparkūku garšvielu, ierastā kakao vietā lazdu rieksti, un fantastisks Ziemassvētku tiramisu ir tapis...

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 500 g maskarpones
  • 300 ml espreso kafijas
  • 20 ml apelsīnu liķiera
  • 30 g vaniļas cukura
  • 200 g „dāmu pirkstiņu”
  • 2 olu dzeltenumi*
  • 130 g pūdercukura
  • 30 g lazdu riekstu, plānās šķēlītēs
  • 1 tēj.k. piparkūku garšvielas
  • 100 ml saldā krējuma

Papildinājumi:

  • * Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.

Nedaudz apelsīnu liķiera, nedaudz piparkūku garšvielu, ierastā kakao vietā lazdu rieksti, un fantastisks Ziemassvētku tiramisu ir tapis.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc kafiju ar apelsīnu liķieri, piparkūku garšvielām un pusi vaniļas cukura.
  2. Citā bļodā liec maskarponi, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cukuru. Puto, līdz krēms ir vijīgs, 1–2 minūtes. Pielej saldu krējumu, saputo, līdz masa ir vijīga.
  3. Kafijā iemērc dāmu pirkstiņus un izkārto uz pamatnes. Pārliec ar krēmu, tad vēl vienu kārtu dāmu pirkstiņu, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Atkal krēmu. Ja sanāk, tad kārto vēl vienu sāni. Kad pēdējais krēms izmantots, uzber lazdu riekstus un liec ledusskapī, lai dažas stundas ievelkas. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti