„Baileys” tiramisu

„Baileys” tiramisu

Tiramisu kā tiramisu, bet tad pēkšņi tas atdzīvojas. Pateicoties „Baileys” liķierim, kas to padara par citu tiramisu...

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 700 g maskarpones
  • 120 g pūdercukura
  • 3 olu dzeltenumi*
  • 1/2 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 250 ml espreso kafijas
  • 100 ml „Baileys” liķiera
  • 200 g „dāmu pirkstiņu”
  • 100 g salda krējuma
  • 30 g piena šokolādes

Papildinājumi:

* Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.

Tiramisu kā tiramisu, bet tad pēkšņi tas atdzīvojas. Pateicoties „Baileys” liķierim, kas to padara par citu tiramisu.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc 50 ml „Baileys” ar kafiju.  
  2. Citā bļodā liec maskarpones sieru, olu dzeltenumus, citrona miziņu un cukuru. Puto, līdz ir gaisīgs. Tad pamazām liec klāt saldu krējumu un 50 ml „Baileys”. Puto, līdz krēms ir vijīgs.
  3. Kafijā iemērc dāmu pirkstiņus un izkārto uz pamatnes. Pārliec ar krēmu, tad liec vēl vienu dāmu pirkstiņu kārtu, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Tad atkal krēmu. Ja sanāk, tad kārto vēl vienu slāni. Kad pēdējais krēms izmantots, liec ledusskapī, lai ievelkas vismaz 4 h.
  4. Izņem ārā, pārber ar rupji rīvētu šokolādi un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

CetrasSezonas

24.01.2013 13:40

Nē, nav vajadzīgi 6. Nepieciešami 3!

megija

24.01.2013 12:32

Receptē 3 olu dzeltenumi* norādīti 2 reizes - vai tas nozīmē, ka kopā vajadzīgi 6 olu dzeltenumi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti