Karameļu panna cotta

Karameļu panna cotta

Maziņi, maziņi desertiņi, kas top 15 minūšu laikā. Tad nedaudz pacietības, un deserts gatavs!

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
15min

Sastāvdaļas:

  • 200 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 125 ml „Schwartau” karameļu mērces
  • 4 želatīna plāksnes
  • 1/2 vaniļas pāksts, sēkliņas
  • 50 g „Lindt” melnās šokolādes ar fleur de sel, sarīvēta

Maziņi, maziņi desertiņi, kas top 15 minūšu laikā. Tad nedaudz pacietības, un deserts gatavs!

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec želatīna plāksnes, uzlej ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
  2. Katliņā lej pienu, saldo krējumu un pievieno vaniļas sēkliņas. Uzvāri, lai ir karsts, bet ne verdošs. Noņem no liesmas, pielej karameļu mērci un samaisi. Želatīna plāksnēm nospied šķidrumu un pievieno tās piena maisījumam. Samaisi ar putojamo slotiņu. Lej mazajās canelé vai kādās citās formiņās un liec ledusskapī, lai sacietē vismaz 8 h.
  3. Pirms pasniegšanas izņem panna cotta no formiņām un liec uz šķīvja. Uzber sarīvētu šokolādi un pasniedz.

Rezultāts:

  • 24 maziņi desertiņi

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

rek_proj.jpg - 21.25 KB

maxima_uzbalta.jpg - 31.37 KB

Komentāri

CetrasSezonas

12.11.2013 08:24

4 lapas ir 1 ēd.k.

ciemeniite

08.11.2013 12:21

4 želatīna plāksnes, cik tas ir gramos (beramam želatīnam paciņā).

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti