Skābā krējuma un cepumu krēms (2 variācijas)

Skābā krējuma un cepumu krēms (2 variācijas)

Skābais krējums ar biezpienu un cepumu krēmsieru, ko var pasniegt divējādi – liekot kārtās ar persikiem vai ar plūmēm, kam nedaudz pievienots alkohols.

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
15min

Sastāvdaļas:

krēmam:

  • 180 g 9% biezpiena
  • 180 g „Rasa” cepumu krēmsiera
  • 4 ēd.k. dabīgā cukura
  • 1/2 maza apelsīna sula
  • 80 ml skābā krējuma
  • vaniļas pasta

persiku kārtojumam:

  • 8 „Dāmu pirkstiņi”
  • 70 ml stipras kafijas
  • 1 bundža konservētu persiku sīrupā, bez šķidruma, sablenderēti

plūmju desertam:

  • 100 g mīkstu žāvēto plūmju
  • 200 g ābolu biezeņa
  • 1/2 apelsīna sula
  • 20–30 ml brendija, kalvadosa vai Amaretto liķiera
  • cepumu – amareti vai kādu citu

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec biezpienu ar krēmsieru un sablenderē. Pievieno cukuru, apelsīna sulu, vaniļas pastu un skābo krējumu. Saputo, lai masa ir krēmīga.

Gatavo desertus.

1. variants. Sablenderē persiku biezeni. Kafijā izmērcē cepumus un kārto trauka apakšā. Pa virsu kārtās liec krēmu, persiku biezeni un vēlreiz tāpat, ja trauks ir lielāks.
2. variants. Blenderī liec plūmes, pielej apelsīna sulu, alkoholu un sablenderē, lai ir krēmīga masa. Trauciņos kārto plūmju masu, krēmu, ābolu biezeni, krēmu un cepumus. Uzber riekstus vai vēl cepumus. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

InitaAns

20.03.2014 12:40

Cik personām ir receptē norādītie daudzumi? Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti