Brilē krēms (Crème brûlée)

Brilē krēms (Crème brûlée)

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas. To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
25min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
1,20h

 

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 ml saldā krējuma
  • brūnais cukurs karamelizēšanai

 

Rezultāts:

  • 8 x 200 ml trauciņi

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas.
To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka par 120 grādiem, citādi tas galarezultātā būs nevis krēmīgs, bet graudains. Un, lai arī vairumā recepšu bez olu dzeltenumiem izmanto arī olu baltumus, neiesaku to darīt, jo gatavā krēmā tas atslāņojas un trauciņa apakšā veidojas ūdens.

Pagatavošana:

 

  1. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
  2. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec karsēties. Kad tas sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē, noņem no uguns.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem.
  4. Masu lej trauciņos, aizpildot ⅔. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.
  5. Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
  6. Katru trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu un ar virtuves degli to izkausē, pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa, izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.


Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Komentāri

ievU

27.01.2019 17:52

Es so recepti izmantoju jau gadiem. Manuprat, lieliska! Bet ir, protams, jabut piesardzigiem. Pirmkart, olu dzeltenumus vienmer leju mazā, mazā strukliņā, intensīvi maisot saldo krējumu, un nekad nav sagājis kunkuļos. Arī, kad saldais krējums uzvārās, pie pirmajiem burbuļiem nogriežu uz mazu karstumu. Un, lai iegūtu biezāku masu, jāpasilda, nevis jākarsē, ilgāk, un tad var lieliski redzēt, kā masa sāk sabiezēt.

Smarta

13.01.2019 00:14

Recepte ir nepilnīga, maigi izsakoties: 1. Lejot olu dzeltenumus vārošā saldajā krējumā, dzeltenumi saiet kunkuļos. 2. Ar norādīto krēma daudzumu nav iespējams aizpildīt 2/3 no 8 200ml trauciņiem. 3. Cepot 40 min norādītajā temperatūrā, masa neizveido pareizo struktūru. Noteikti neieteiktu šo receptes variāciju.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti