Šokolādes tartletes ar smiltsērkšķu putām

Šokolādes tartletes ar smiltsērkšķu putām

Galda klājums un trauku izvēle nenoliedzami ietekmē arī pasniegtā ēdiena garšu

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

smiltsērkšķu putām:

  • 200 g smiltsērkšķu ogu
  • 2 olas
  • 100 g cukura

pamatnei:

  • 125 g smalko kviešu miltu
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 50 g auksta sviesta
  • 25 ml auksta ūdens

šokolādes masai:

  • 150 ml saldā krējuma
  • 50 ml piena
  • 200 g tumšās šokolādes (min. 55% kakao)
  • 1 ola
  • 100 g smiltsērkšķu ogu

dekorēšanai:

  • zelta pulveris

Galda klājums un trauku izvēle nenoliedzami ietekmē arī pasniegtā ēdiena garšu! Skaistos traukos deserts uzreiz būs vēl baudāmāks.

Pagatavošana:

  1. Gatavo smiltsērkšķu putas. Sablenderē smiltsērkšķus un izkās caur sietu. Liec masu metāla bļodiņā kopā ar olām un cukuru. Liec bļodiņu virs karsta ūdens tvaika un apmēram 10 minūtes karsē, visu laiku maisot, līdz masa sabiezē. Kad gatavs, liec ledusskapī uz 4 h.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Gatavo smilšu mīklas pamatnes. Sajauc miltus ar cukuru un sāli. Pievieno sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Pievieno ūdeni un mīci mīklu, līdz visas sastāvdaļas pilnībā samīcītas kopā. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 1 h. Pēc tam izrullē, ieklāj tartes formās un liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
  3. Samazini krāsns temperatūru līdz 160 grādiem. Samaisi saldo krējumu ar pienu un uzsildi. Pievieno šokolādi, ļauj tai izkust un kārtīgi samaisi. Nedaudz atdzesē un pievieno olu. Tartes formiņās uz smilšu mīklas pamatnēm uzber smiltsērkšķus, pārlej ar šokolādes masu un liec krāsnī cepties uz 5 minūtēm. Izslēdz krāsni, bet atstāj tartes krāsnī vēl uz 5 minūtēm. Izņem un ļauj pilnībā atdzist apmēram 1 h. Kad tartes atdzisušas, uzliec tām smiltsērkšķu putas, dekorē ar zelta pulveri un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane
FOTO: Kristīne Dzalbe

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti