Dzeltenā kivi un dzirkstošā vīna sorberts

Dzeltenā kivi un dzirkstošā vīna sorberts

Tikai 3 sastāvdaļas, bet rezultāts – ļoti dabiska un saskanīga garšu kombinācija. Kivi stiprums labi nomaskējas zem vīna un cukura cepures un piedod sorbetam vajadzīgo svaigumu. Ļoti labs veids, kā izmantot ledusskapī aizķērušos vīnu un ļaut tam pārdzimt jaunā veidolā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 400 g dzelteno kivi, nomizoti
  • 400 ml dzirkstošā vīna
  • 280 ml dzidrā cukura sīrupa*

Pagatavošana:

  1. Blenderī liec kivi un sablenderē viendabīgā masā. Izberz caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
  2. Katliņā lej vīnu, pievieno sīrupu, uzkarsē un uz mazas liesmas vāri aptuveni 2 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un atdzesē. Pievieno katliņa saturam kivi masu un samaisi.
  3. Lej masu saldējuma mašīnā un gatavo sorbetu, sekojot ražotāja instrukcijām. Vari baudīt uzreiz, bet vari arī likt sorbetu aizvākojamā traukā un ievietot saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un 1 minūti atkausē. Liec trauciņos un pasniedz.

Recepte: Linda Tellgrena
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Vari izmantot arī agaves sīrupu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti