Rabarberu un piparmētru krēms

Rabarberu un piparmētru krēms

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 400 ml piena
  • 200 ml salda krējuma
  • 1 maza daļa vaniļas pāksts
  • 100 g žāvētu rabarberu
  • 10 piparmētras lapiņas
  • 6 plāksnītes želatīna
  • 90 g cukura

Viegls, salds, sātīgs un neparasts krēms, kurā apvienojas viss pašmāju (ja neskaita vaniļas pāksti) – rabarberi, piparmētra, salds krējums, piens un cukurs. Gatavo mazos trauciņos, jo tas ir ļoti salds un sātīgs, tāpēc nevajag daudz.

Pagatavošana:

 

  1. Katliņā lej pienu, saldu krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pielec klāt vaniļas pāksti, piparmētras un rabarberus, samaisi, uzliec katlam vāku un ļauj ievilkties 1–2 h.
  2. Nokās pienu un lej atpakaļ katlā. Sablenderē rabarberus ar piparmētru, izberz caur sietu bļodiņā.
  3. Izmērcē želatīnu pēc ražotāja noteikumiem.
  4. Katlu ar piena maisījumu liec uz mazas liesmas, pieber cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis. Nogriez liesmu, pieliec klāt želatīnu un samaisi, līdz tas izkūst. Pielej rabarberu biezeni, samaisi un salej mazos trauciņos.
  5. Liec ledusskapī, lai tie atdziest – vismaz 8 h. Pasniedz kā desertu.

Recepte: Signe Meirāne

Ābolu pēcpusdiena

Svētku idejas

Atnākot rudenim, daba mūs aplaimo ne tikai ar skaistām krāsainām koku lapām un vēsu laiku, sauli, lietu un tumšiem rītiem, bet arī ar ķirbjiem, āboliem, sēnēm, burkāniem un vēl daudz ko citu, ar ko Latvijā esam tik bagāti. Lai gan kādam āboli asociējas tikai ar augli, kuru var izcept plātsmaizē vai apēst svaigu, tā tas nebūt nav, jo ābols ir ļoti iespējām bagāts ēdiena gatavošanas „materiāls”. To var izmantot, gatavojot gaļas ēdienus, tai skaitā marinādes, to var pievienot biezzupām un, protams, desertiem...

Vairāk

Receptes bilde

Auglis vai dārzenis? Rabarbers

Bieži vien, kamēr apkārt zāle vēl nedīgst, rabarbers jau ir pamodies, un, lai arī vēl līdz ražai ir jāgaida, tas tomēr ir ātrāks par zāli. Rabarbers ir...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Krēmīgais deserts ar „Cream Calvados”

Salds un krēmīgs, pagatavojams 5 minūtēs, un viss pateicoties tam, ka ir lieliska piedeva – „Pierre Herme Creme Calvados”, kas ar savu unikālo garšu ļauj...

Vairāk

Receptes bilde

Macarons à l’abricots et lavande

"Četru Sezonu Virtuve"

Macarons pagatavošana prasa lielu uzmanību, te nevar pienākt pie bļodas, samaisīt un likt cepties. Tādā veidā nekas nesanāks, jo bieži vien, pat ar lielu...

Vairāk

Receptes bilde

Cara pasha

Šo recepti aizguvu no savas draudzenes, kuras mammai bija saglabājusies pashu recepšu kopēta lapa no mums nezināma žurnāla vai grāmatas, kas iznākusi gana sen,...

Vairāk

Receptes bilde

Lazdu riekstu un plūmju krēms ar cepumiem

Viegls, ātri pagatavojams krēms ar lazdu riekstiem, žāvētām sulīgām plūmēm, amareti cepumiem un šoreiz – negrauzdētiem riekstiem maigākai un dabīgākai...

Vairāk

Siltā bumbieru espuma (putas)

"Četru Sezonu Virtuve"

Silts, bet ļoti atsvaidzinošs deserts. Ideāli piemērots pavasara sākumam. Silts un jau vēstī par sauli. Bumbieru cienītāji būs sajūsmā.

Vairāk

Zemeņu un baltās šokolādes muss

Zemenes galvenokārt jāēd svaigas, bet ir reizes, kad gribas ko vairāk un saldāk. Lielisks deserts, kuru pagatavot nemaz nav tik grūti, bet iznākums ir gaisīgi...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas greipfrūtu pusītes

Šo recepti esmu aizguvusi no mīļas franču draudzenes, kura dzimusi Provansā un tur šo ēdienu arī bieži gatavojusi, jo tā ir vieta, kur kokos var sastapt arī...

Vairāk

Receptes bilde

Maizes pudiņš ar zemeņu ievārījumu

Ir reizes, kad, lai cik ļoti gribētos, nu nekādi nevar apēst visus paša vārītos vai omes iedotos ievārījumus, jo tie vienkārši mēdz apnikt. Tāpēc izmanto...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos