Vairāk attēluKaramelizēti āboli (Candy apple)

Karamelizēti āboli (Candy apple)

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 230 g baltā cukura
  • 95 g kukurūzas sīrupa
  • 130 ml ūdens
  • ½ tējk. sarkanās krāsvielas (vai cita, pēc izvēles)
  • 6 āboli – nomazgāti un pilnībā noslaucīti sausi
  • Rezultāts:
  • 6 karamelizēti āboli

Ar karamelizētiem āboliem (Candy apple) iepazinos 2000. gadā un kopš tās dienas vienmēr esmu vēlējusies tādus pagatavot, bet... Pavisam nesen izlasīju, ka šādi āboli ir viens no iecienītākajiem saldumiem tieši Helovīna dienā. Pagatavo un pamēģini, garša ir laba un nepierasta. Ņem gana stingrus un skābenus ābolus.

Pagatavošana:

  1. Uz pannas izklāj cepamo papīru, ko virspusē bagātīgi iesmērē ar sviestu. Katrā ābolā iedur pa lielajam koka irbulim.
  2. Liec katlā ūdeni, cukuru un sīrupu. Pievieno krāsvielu un, visu laiku maisot, vāri uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkusis. Kamēr cukurs nav izkusis (ja vēl ir cukurgraudiņi), neļauj tam burbuļot.
  3. Kad cukura graudiņi vairs nav redzami, atstāj tādu pašu vidēju liesmu un vāri, līdz sīrups sasniedz 145 grādu temperatūru, apmēram 15 minūtes. Pārbaudi, ar karoti iemetot nelielu karameles piciņu aukstā ūdenī – ja tā sastingst un ir stingra kā ledene, tad karamele gatava.  
  4. Mērc ābolus karamelē, tos griežot uz riņķi, līdz viss ir pārklājies. Liec uz ietaukotā sviestpapīra un ļauj sastingt.

Recepte: Signe Meirāne

Helovīns jeb „Visu svēto dienas priekšvakarā”

Lai gan mūsdienās Helovīna svētki ir komerciāls pasākums, īpaši Amerikas Savienotajās Valstīs (šajā laikā pārdod visvairāk konfekšu), šie svētki aizsākušies jau 50. gadā p.m.ē. ķeltu kultūrā (senos laikos tā iekļāva Skotiju, Angliju un Ziemeļfranciju). Ķeltu kalendārā bija tikai divi gadalaiki – ziema un vasara, un 31. oktobrī beidzās vasara, kas bija gada gaišākā puse, un arī ražas laiks. 1. novembrī sākās jauns gads, gada tumšākā puse...

Vairāk

Komentāri

Sisabelly

27.10.2011.

Vai kukurūzas sīrupa vietā varētu izmantot tumšo cukura sīrupu???

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Šokolādes četrstūri

Viegli pagatavojams bezmiltu deserts, kuru vari pasniegt vai nu siltu ar saldējumu, vai aukstu ar ogām – zemenēm, avenēm, mellenēm vai kādām citām pēc...

Vairāk

Receptes bilde

Džūlijas Čaildas šokolādes muss

Arī es, tāpat kā daudzas citas, pēc filmas „Džulī un Džūlija” („Julie & Julia”) noskatīšanās esmu atklājusi Džūlijas Čaildas personību un daudzas...

Vairāk

Receptes bilde

Rjaženkas panna cotta

Klasisko itāļu panna cotta gatavo no piena un saldā krējuma, bet šoreiz – no pašmāju rjaženkas. Rjaženkas maigā karameļu garša un kardamons pārsteidz un...

Vairāk

Receptes bilde

Îles flottantes

Îles flottantes ir tās pašas peldošās salas – vaniļas pārņemtajā mērcē peld maigās olu baltumu putas. Lai ēdiens būtu patiešām garšīgs, izmanto...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais melnās šokolādes muss

Šokolādes muss ir tikpat kārdinošs, cik pati šokolāde. Man garšo dažādi musi, bet dažreiz. Mūsdienās ir bail no tā, ka musam pievieno svaigas olas –...

Vairāk

Receptes bilde

Maizes pudiņš ar zemeņu ievārījumu

Ir reizes, kad, lai cik ļoti gribētos, nu nekādi nevar apēst visus paša vārītos vai omes iedotos ievārījumus, jo tie vienkārši mēdz apnikt. Tāpēc izmanto...

Vairāk

Trīskāršais šokolādes kārtojums

Ikviens šokolādes mīļotājs gribēs šajā iekosties un kāds noteikti vairāk nekā tikai vienā porcijā, jo kā gan var atteikties no vēsa deserta, kurā...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes muss ar pistācijām

Viegli pagatavojams, salds, gaisīgi kraukšķīgs. Ideāls, kad vajag pabarot daudzus. Tad atliek salikt mazos trauciņos, un pēc maltītes ar dažām karotēm būs...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos