Rīsu un kanēļa pudiņš ar žāvētiem āboliem

Rīsu un kanēļa pudiņš ar žāvētiem āboliem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

time_35min.png - 11.92 KB

Sastāvdaļas:

  • 125 g īsgraudu (apaļgraudu) rīsu
  • 10 g sviesta
  • 100 g iebiezināta kondensēta piena
  • 750 ml piena
  • 1 maza kanēļa standziņa
  • 10 g žāvētu ābolu, rupji sakapāti

 

Omes vēl arvien žāvē ābolus, kurus ziemā ieliek dāvanu maisā un atsūta mazbērniem. Tikai mūsdienās mēs tos tik daudz neēdam. Lai nemestu ārā, tos vajag izmantot dažādās receptēs, un viena no tām ir rīsu pudiņš ar klasiskām garšām – kanēli un pienu.

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec sviestu, izkausē un sakarsē. Pievieno rīsus un apcep 2 minūtes maisot.
  2. Pievieno iebiezinātu pienu, kanēļa standziņu, žāvētos ābolus un pienu. Samaisi un vāri uz lielas liesmas, līdz piens sāk burbuļot.
  3. Nogriez mazu liesmu un ļauj pudiņam vārīties, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg piens un rīsi uzbriest. Vāri, līdz rīsi gatavi. Ja piens jau iztvaikojis, bet rīsi vēl nav gatavi, pielej vēl pienu.
  4. Gatavam pudiņam jābūt vidēji šķidram. Pasniedz karstu, uzberot kapātus lazdu riekstus.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Siltā bumbieru espuma (putas)

"Četru Sezonu Virtuve"

Silts, bet ļoti atsvaidzinošs deserts. Ideāli piemērots pavasara sākumam. Silts un jau vēstī par sauli. Bumbieru cienītāji būs sajūsmā.

Vairāk

Receptes bilde

Baltās šokolādes muss ar pistācijām

Viegli pagatavojams, salds, gaisīgi kraukšķīgs. Ideāls, kad vajag pabarot daudzus. Tad atliek salikt mazos trauciņos, un pēc maltītes ar dažām karotēm būs...

Vairāk

Receptes bilde

Îles flottantes

Îles flottantes ir tās pašas peldošās salas – vaniļas pārņemtajā mērcē peld maigās olu baltumu putas. Lai ēdiens būtu patiešām garšīgs, izmanto...

Vairāk

Receptes bilde

Olu baltumu cepumi ar vaniļas krēmu un bērzu sulas granitu

"Četru Sezonu Virtuve"

Iespaidīgs, bet garšīgs deserts, kurā apvienojas daudz dažādu garšu – skāba, salda, sāļa. Mērce, augļi, eļļa, olas. Ja nav rabarberu, vari...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu muļķis (Rhubarb Fool)

Lai iegūtu labu rezultātu, ne vienmēr virtuvē ir jāpavada pārlieku ilgs laiks. Gatavojot šo desertu tev nebūs jāpiepūlas un rezultāts būs pārsteidzoši labs...

Vairāk

Receptes bilde

Kafijā cepti bumbieri ar kafijas krēmu

VIEGLI BET SĀTĪGI

Laba kafija, sulīgi bumbieri un kafijas krēms ar rīvētu apelsīna miziņu veido īstu rudens un ziemas desertu. Tas ir viegls, bet tajā pašā laikā tik pilnīgs...

Vairāk

Receptes bilde

Tiramisu

Šim desertam, kura dzimtene ir Venēcija, ir simtiem recepšu, katrā restorānā no Turīnas līdz pat Apūlijai to pasniedz atšķirīgu, divus vienādus nedabūt,...

Vairāk

Receptes bilde

Mousse de Chocolate

Kad biju Portugālē, „Paço de Calheiros” bija pirmais viesu nams, kurā paliku. Pēc īsti portugāliskajām vakariņām ar caldo (zupu) un bacalhau (mencu) nāca...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos