Leite creme

Leite creme

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 500 ml piena
  • 7 olu dzeltenumi*
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 350 cukura
  • 1 kanēļa standziņa

Leite creme ir tradicionāls Portugāles deserts, ļoti līdzīgs creme brule vai pat tuvāk – biezam vārītam krēmam, jo tas arī tāds ir. Pirms pasniegšanas uzber cukuru un sakaramelizē, un deserts gatavs.

Pagatavošana:

  1. Katlā lej pienu, pieliec kanēļa standziņu un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olu dzeltenumus ar cukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem kanēļa standziņu.
  3. Visu masu lej katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz karotes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīros traukos, kuros pasniegsi, – vai nu katrai personai atsevišķi, vai vienā lielā. Atstāj atdzist, lai izveidojas dabīga garoziņa un krēms ir auksts.
  5. Pirms pasniegšanas uzber katram traukam cukuru un sakaramelizē ar lodlampu vai arī krāsnī grila režīmā, līdz cukurs ir kā skaista karamele. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne

Papildinājumi:
* Olu baltumus ārā nemet. Vai nu sasaldē un izmanto vēlāk, vai arī pagatavo bezē cepumus.

Vīns, portvīns, ēdiens un miers – „Quinta do Portal” 

Ceļojums

„Quinta do Portal” ir īpaša kompānija ar vienu lietu (vispār jau vairākām) – šis nams, visi vīni un portvīns pieder vienai portugāļu ģimenei. Pilnīgi un galīgi, bez jebkādu citu valstu, kompāniju vai ģimeņu iejaukšanās. Tā teikt, 100% tīrs portugāļu produkts. Viesu nams „Casa das Pipas” darbojas kopš 2006. gada un jau ir ieguvis „Best of wine tourism” zīmi, kas nozīmē, ka šeit ir tiešām labi – skaisti, sakopti, autentiski un tieši tā, lai tu vēl ...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes kraukšķis ar leite creme

Leite creme ir tipisks portugāļu deserts, kaut kas starp creme brule un vārīto krēmu. Pagatavots iepriekš, tas vēlāk lieliski noder kopā ar šokolādes...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Cepts kanēļa un kafijas pudiņš

Šim ceptajam desertam ir viegli čaugana virskārta un apakšā ir diezgan mīksts pildījums, kurā apvienojas kafija ar kanēli. Vari pievienot vēl kafiju, ja esi...

Vairāk

Receptes bilde

Balto plūmju drupaču kūka (crumble) ar kokosriekstiem

Lai gan baltās plūmes visiem vienmēr garšo tīrā veidā to salduma dēļ, šad tad gribas tās baudīt kaut kā citādi. Tad pagatavo šo – balto plūmju crumble,...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu muļķis (Rhubarb Fool)

Lai iegūtu labu rezultātu, ne vienmēr virtuvē ir jāpavada pārlieku ilgs laiks. Gatavojot šo desertu tev nebūs jāpiepūlas un rezultāts būs pārsteidzoši labs...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti persiki ar vaniļas krēmu un cepumiem

Desertiem, īpaši vasarā, ne vienmēr jābūt smagiem un grūti pagatavojamiem. Drīzāk svaigiem, viegliem un tādiem, kuros ir kaut kas no sezonas...

Vairāk

Receptes bilde

Kafijā cepti bumbieri ar kafijas krēmu

VIEGLI BET SĀTĪGI

Laba kafija, sulīgi bumbieri un kafijas krēms ar rīvētu apelsīna miziņu veido īstu rudens un ziemas desertu. Tas ir viegls, bet tajā pašā laikā tik pilnīgs...

Vairāk

Receptes bilde

Peras bebidas

Tā kā šī recepte nāk no Portugāles Douru ielejas, tad loģiski, ka bumbieri vārās tieši portvīnā, jo te tā dara. Portvīna izvēle – Tawny vai Ruby –...

Vairāk

Ābolu kārtas ar jogurta krēmu un rupjmaizi

Kas gan ir rudens bez āboliem. Kas gan ir tipisks deserts bez rīvmaizes. Jā, un arī salda krējuma. Šoreiz gan ne tik saldi, un krēms nevis tīrs salds krējums,...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrais melnās šokolādes muss

Šokolādes muss ir tikpat kārdinošs, cik pati šokolāde. Man garšo dažādi musi, bet dažreiz. Mūsdienās ir bail no tā, ka musam pievieno svaigas olas –...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos