Grilēti persiki ar vaniļas krēmu un cepumiem

Grilēti persiki ar vaniļas krēmu un cepumiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 120 g vaniļas jogurta
  • 3 ēd.k. pūdercukura
  • 4 persiki, horizontāli pārgriezti uz pusēm un kauliņš izņemts
  • 8 nelielas bazilika lapas

Desertiem, īpaši vasarā, ne vienmēr jābūt smagiem un grūti pagatavojamiem. Drīzāk svaigiem, viegliem un tādiem, kuros ir kaut kas no sezonas. Lai gan oriģināli recepte ir ar persikiem, tikpat labi tā var būt ar grilētiem nektarīniem, plūmēm vai aprikozēm. Ļauj vaļu fantāzijai.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē pannu, kurā grilēsi vai cepsi persiku pusītes. To vari darīt arī ārā uz grila. Liec grilēties persikus un grilē, līdz tie mīksti. Grilēšanas laiks atkarīgs no tā, cik gatavi ir persiki. Pašās beigās grilēšanu beidz ar persika griezuma vietu uz augšu, kur uzber pavisam nedaudz cukura. Tiešām nedaudz, tikai lai persiks iegūst spīdumu un vieglu saldumu.
  2. Kamēr grilējas persiki, liec blenderī jogurtu, biezpienu un cukuru un blenderē, līdz ir krēmīgs krēms. Sakapā četras bazilika lapiņas un pievieno, un samaisi. Pasniedz, traukā liekot krēmu, blakus persikus un cepumus. Krēmā ieliec pa bazilika lapiņai.

Recepte: Signe Meirāne
Trauki un aksesuāri: Casa Nostra

Receptes bilde

Grilētas maizes ar gurķu salātiem

Gurķu svaigums un garšaugu pikantums apvienojumā ar brinzu lieliski sader kopā ar maigu un tikko silti grauzdētu maizi. Sāli pievieno pašās beigās vai pat...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti ananasi ar svaigā siera krēmu

Šis ir ļoti ātrs, viegls un aromātisks deserts, kura pagatavošana neprasa gandrīz nemaz darba, bet sniedz tik daudz baudas. Ja šo plāno pasniegt pēc sātīgām...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta bagete ar tomātu salātiem un desiņu

Laba bagete, laba desiņa un saldi tomāti. Tas galvenokārt ir viss, kas nepieciešams šim, kā daži droši vien teiktu, hotdogam. Ātri, viegli un garšīgi....

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti akniņu un bekona iesmiņi ķiploku marinādē

Aknas sava ātrā pagatavošanas laika dēļ ir lielisks grila materiāls, jo neprasa daudz laika pagatavošanai. Sadurtas uz iesmiem ar vītinātu bekonu, tās kļūst...

Vairāk

Receptes bilde

Grila šokolādes suflē ar zilo sieru

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ne tikai viegls, bet arī interesants un garšīgs melnās šokolādes suflē ar gabaliņu zilā siera. Šādu suflē vari pagatavot arī izbraukuma piknikā,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti dārzeņi ar krēmīgo zaļumu mērci

Sulīgi un viegli pikanti dārzeņi uz grila ir lieliska piedeva dažādiem ēdieniem – gaļai, zivīm un salātiem. Lai dārzeņi negaršotu vienādi vai garlaicīgi,...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts trusis ar austrumu sviestu

Iedomājies – lai sanāktu lieliska grilēta gaļa, tev nepieciešamas 5 minūtes, kurās pagatavot garšaugu sviestu. Viss. Tad apmēram 20 minūtes, lai sagrilētu...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas greipfrūtu pusītes

Šo recepti esmu aizguvusi no mīļas franču draudzenes, kura dzimusi Provansā un tur šo ēdienu arī bieži gatavojusi, jo tā ir vieta, kur kokos var sastapt arī...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta čabata ar sviestā ceptām sēnēm un Parmas sieru

"Četru Sezonu Virtuve"

Ir gadi, kad baravikas mūs lutina, un ir gadi, kad tas tā nav. Ja lutina, tad šis ēdiens var kļūt par biežu viesi uz tava galda...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas jēra karbonādes jogurta marinādē

Vakarā aizvākojamā traukā ieliec gaļu, pielej jogurtu un pieliec garšvielu maisījumu. Viss. Tavs lielākais darbs ir izdarīts. Nākamajā dienā uzkarsē grilu,...

Vairāk

Grilētas brusketas ar paprikas un pupiņu krēmu

Lai sagrilētu brusketas maizi, nevajag speciāli kurināt grilu, bet to var pagatavot tad, kad plānots gatavot citus ēdienus. Ja gribi tikai šo ēdienu, maizītes...

Vairāk

Receptes bilde

Grilā gatavota jūraskarūsa vai akmeņasaris ar timiānu un spāņu zivju mērci

"Četru Sezonu Virtuve"

Vislabāk šajā receptē izmantot jūraskarūsu, bet, ja tādu nevari atrast, tad izvēlies...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēti trīs zivju iesmi ar „allround BBQ rub”

Zivis ir lieliskas grilēšanai vairāku iemeslu dēļ. Tas ir ātri. Tas ir ļoti garšīgi. Tas izskatās skaisti. Tas ir viegli. Tev atliek vienīgi sadurt uz...

Vairāk

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Deserti"

Receptes bilde

Biezpiena sieriņš ar sukādēm un šokolādi

Biezpiena desertos visbiežāk izmanto putukrējumu, bet, izvēloties klasisko vārīto krēmu, priekšplānā iznāk biezpiens, nevis krējums. Garšas nianses piedod...

Vairāk

Receptes bilde

Riekstu krēma-biezpiena sacepums

Patiesībā recepte radās no Nutellas burciņas pārpalikumiem pēc kāda lielāka pasākuma, kurā tā bija obligāta sastāvdaļa. Pašai man Nutella un visi...

Vairāk

Receptes bilde

Brilē krēms (Crème brûlée)

Gatavojot šo saldo, es izlasīju un izmēģināju daudzas receptes, un lūk – galvenās atziņas. To nekādā gadījumā nedrīkst cept temperatūrā, kas augstāka...

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena un augļu rupjmaizes deserts

Ir reizes, kad ļoti gribas rupjmaizi ar žāvētiem augļiem, un tajās pašās reizēs – vismaz man – nekad nesanāk to visu apēst – vai nu par daudz, vai...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu un piparmētru krēms

Viegls, salds, sātīgs un neparasts krēms, kurā apvienojas viss pašmāju (ja neskaita vaniļas pāksti) – rabarberi, piparmētra, salds krējums, piens un cukurs....

Vairāk

Trīskāršais šokolādes kārtojums

Ikviens šokolādes mīļotājs gribēs šajā iekosties un kāds noteikti vairāk nekā tikai vienā porcijā, jo kā gan var atteikties no vēsa deserta, kurā...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes, cepumu un ogu krēms

Maigs, saldeni rūgtens, krēmīgs, svaigi kraukšķīgs. Garšīgs. Un vēl – kas nav mazsvarīgi – viegli un ātri pagatavojams. Izmanto, kamēr ir ogu laiks, jo...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes muss

"Četru Sezonu Virtuve"

Muss ir viena no svarīgākajām franču desertu sastāvdaļām. Ir divu veidu musi: olu muss (kas sastāv no itāļu meringa (sakults olu baltums ar vārītu cukuru),...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos