Brūnie rīsi ar portobello sēnēm, turku zirņiem un zilo sieru

Brūnie rīsi ar portobello sēnēm, turku zirņiem un zilo sieru

Portobello sēnes (jeb divsporu atmatenes) labi iederas daudzos veģetārajos ēdienos, jo ir diezgan taukainas, bet tajā pašā laikā – maigas un garšīgas.  Ātri un efektīvi!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 120 g brūno jasmīnu rīsu
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 160 g portobello sēņu, mazos kubiņos
  • 100 g konservētu turku zirņu, noskaloti
  • 100 g zilā siera, sakapāts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Portobello sēnes (jeb divsporu atmatenes) labi iederas daudzos veģetārajos ēdienos, jo ir diezgan taukainas, bet tajā pašā laikā – maigas un garšīgas. Ātri un efektīvi!

Pagatavošana:

  1. Uzvāri rīsus. Kamēr tie vārās, sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  2. Citā katliņā sasildi olīveļļu, pievieno ķiploku, šķipsniņu sāls un 1 minūti apcep. Pievieno portobello sēnes, piparus un visu pacep 5–7 minūtes, līdz sēnes gatavas. Katliņā pievieno uzvārītos rīsus, turku zirņus un sāli un piparus pēc garšas. Pasildi 3–5 minūtes. Nogriez uguni un kā pašu pēdējo pievieno zilo sieru. Pasniedz siltu.

Recepte: Laura Grēviņa
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi