Četru sieru polenta ar gaileņu ragū

Četru sieru polenta ar gaileņu ragū

Sviestā apceptas gailenes ir īsts vasaras gardums, ar ko viegli var papildināt dažādus ēdienus. Šoreiz tā ir polenta, kas parasti pēc garšas ir maiga un neitrāla, bet, pateicoties četriem pievienotajiem sieriem, tā kļūst pikanta un izteiksmīga.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

polentai:

  • 350 ml piena
  • 440 ml ūdens
  • 180 g polentas
  • 200 g Parmas siera, sarīvēts
  • 85 g Gorgonzolas siera, sagriezts lielos gabalos
  • 85 g  Taleggio siera, miziņa noņemta, sagriezts lielos gabalos
  • 85 g Fontina vai cita vidēji mīksta siera, sarīvēts uz rupjās rīves

gaileņu ragū:

  • 450 g gaileņu, lielākās pārgrieztas uz pusēm
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sakapātas
  • 3 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 10 salvijas lapiņas
  • 35 g sviesta, istabas temperatūrā
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie piparipēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo polentu. Dziļā katlā ielej pienu un ūdeni un uzvāri uz vidējas uguns. Maisot lēnām ber klāt polentu. Kad polenta ir uzbriedusi, nogriez mazāku uguni un maisi, līdz tā ir gatava. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Tad pievieno visus četrus sierus un vāri aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir izkusuši.
  2. Gatavo ragū. Lielā pannā sakarsē olīveļļu un uz lielas uguns liec cepties sēnes, pārberot ar sāli un pipariem. Sautē aptuveni 2 minūtes, līdz liekais šķidrums ir iztvaikojis, un pēc tam turpini sautēt, līdz sēnes kļūst zeltaini brūnas. Tad pievieno ķiplokus un salviju un vēl brīdi pasautē. Pievieno sviestu un apmaisi, līdz tas izkūst. Pārlej polentu ar gaileņu ragū un pasniedz siltu.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi