Lēcu plāceņu kārtojums

Lēcu plāceņu kārtojums

Bieži vien garšīga ēdiena panākumu atslēga ir neierastas formas un neparastas kombinācijas. Lēcas ar fetas sieru, sīpols ar bumbieri – kas par garšām! Un, ja vēl atrod veidu, kā to skaisti un neparasti pagatavot, tad izdevusies maltīte garantēta.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
40min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,40h

Sastāvdaļas:

bumbieriem:

  • 2 bumbieri, iztīrīti, sagriezti daiviņās
  • saujiņa svaiga timiāna, sakapāts
  • sauja pētersīļu, sakapāti
  • 40 ml olīveļļas
  • 1 ēd.k. balzamiko
  • sauja rukolas, sakapāta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

sīpoliem:

  • 1 saldais sīpols, nomizots, sagriezts 1 cm biezās ripās
  • 1/2 laima sula
  • 1 tējk. smalki sakapāta čili
  • 1 tējk. malta kumīna
  • nedaudz olīveļļas

lēcu plāceņiem:

  • 180 g lēcu, 10 minūtes novārītas un nokāstas
  • 1 ola
  • 50 g fetas siera, sadrupināts
  • 60 g turku zirņu miltu
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1/2 tējk. malta kumīna
  • saujiņa pētersīļu, sakapāti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec bumbieru daiviņas un sajauc ar pārējām bumbieriem paredzētajām sastāvdaļām. Atstāj, lai ievelkas.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
  3. Cepamtraukā liec sīpola šķēles, sajauc ar pārējām sīpoliem paredzētajām sastāvdaļām un atstāj pāris minūtes ievilkties. Tad liec krāsnī cepties, līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni (apmēram 20 minūtes).
  4. Gatavo lēcu plāceņus. Bļodā sajauc visas plāceņu sastāvdaļas un ar rokām kārtīgi samaisi. Uz pannas izklāj cepamo papīru, izveido plaukstas lieluma plācenīšus un kārto uz cepamā papīra. Liec krāsnī cepties uz apmēram 20 minūtēm.
  5. Traukā pamīšus kārto lēcu plāceņus un sīpolu šķēles, blakus liec bumbiera daiviņas un pasniedz.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi