Bulgura salāti ar āboliem un bumbieriem

Bulgura salāti ar āboliem un bumbieriem

Salāti, kuri, pateicoties bulguram, būs pietiekami sātīgi, bet tajos ir arī daudz svaiguma un viegluma. Turklāt tie ir ne tikai krāsaini, bet arī garšām un vitamīniem bagāti.

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 50 g bulgura
  • 1 sarkanais ābols, serde izņemta, sagriezts kubiņos
  • 1 zaļais ābols, serde izņemta, sagriezts kubiņos
  • 1 bumbieris, serde izņemta, sagriezts kubiņos
  • 3 ēd.k. žāvētu dzērveņu
  • 2 ēd.k. ķirbju sēklu
  • 4 ēd.k. sakapātu valriekstu
  • 3 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļa lapiņu

mērcei:

  • 2 ēd.k. žāvētu dzērveņu
  • 3 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 tējk. aveņu etiķa

Pagatavošana:

  1. Katlā ielej aukstu ūdeni (uz vienu daļu bulgura ņem divas daļas ūdens) un uzvāri. Kad ūdens uzvārījies, pieber bulguru un vāri uz vidējas uguns zem vāka aptuveni 15 minūtes.
  2. Gatavo mērci. Izmērcē dzērvenes aukstā ūdenī 10 minūtes. Pēc tam noskalo zem tekoša ūdens un sablenderē kopā ar eļļu un etiķi.
  3. Samaisi atdzesēto bulguru un pārējās salātu sastāvdaļas ar mērci un pasniedz.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi