Pērļu grūbas ar sviestā sautētiem sīpoliem

Pērļu grūbas ar sviestā sautētiem sīpoliem

Ļoti vienkāršs ēdiens, kur visa burvība slēpjas sīpolu maigajā saldumā un sviesta sātīgumā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 150 g pērļu grūbu
  • jūras sāls pēc garšas grūbu vārīšanai
  • 100 g sviesta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 400 g sīpolu, nomizoti, sagriezti smalkos gabaliņos
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • 1 tējk. jūras sāls sīpolu cepšanai
  • 2 ēd.k. sakapātas svaigas raudenes
  • 2 ēd.k. sakapāta svaiga timiāna

Pagatavošana:

  1. Katliņā ieber grūbas un vāri sālsūdenī apmēram 20 minūtes. Kad gatavas, nokās.
  2. Pannā izkausē sviestu. Samazini uguni un liec cepties sīpolus. Pievieno maltu muskatriekstu un jūras sāls un cep 10 minūtes. Pievieno raudeni un timiānu un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pievieno izvārītās grūbas un saldo krējumu un pasautē vēl 3 minūtes. Liec trauciņā un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi