Biešu risoto ar fenheļa sēklām un fetaki

Biešu risoto ar fenheļa sēklām un fetaki

Pamēģini pagatavot ritoto ar bietēm – īsta bauda gan acīm, gan vēderam!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 30 g sviesta
  • olīveļļa cepšanai
  • 180 g nomizotu sīpolu, sakapāti
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 1/2 tējk. fenheļa sēklu
  • 350 g risoto rīsu
  • 100 ml sausa baltvīna
  • apm. 1 l karsta buljona
  • 2 vidēji lielas vārītas bietes, sagrieztas daivās
  • 40 ml saldā krējuma
  • 80 g fetaki siera, sadrupināts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Dziļā pannā sakarsē sviestu ar eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, fenheļa sēklas apmēram 4 minūtes, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno rīsus un maisot apcep apmēram 3 minūtes, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi. Pievieno vīnu un maisot cep apmēram 2 minūtes, līdz tas uzsūcies. Pa kausiņam pievieno karstu buljonu un turpini gatavot, katru nākamo kausiņu pievienojot tikai tad, kad iepriekšējais uzsūcies rīsos. Tā turpini, līdz rīsi ir al dente. Beigās pievieno bietes, saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas, samaisi un karsē vēl 2 minūtes. Pasniedz ar fetaki sieru.

Recepte: Evelīna Ķimene
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi