Pīļu olu un polentas sacepums

Pīļu olu un polentas sacepums

Šīs gardais un kārdinošais polentas un pīļu olu sacepums iederēsies gan Lieldienu galdā, gan vienkārši laiskā brīvdienu rītā, kad gatavošanai var atvēlēt vairāk laika.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
1,50h

Sastāvdaļas:

  • 60 g saldā krējuma
  • 100 g klasiskā Philadelphia  krēmsiera
  • 1/2 ziedkāposta, vārīts, smalki sakapāts
  • 1 pīļu ola
  • 20 g sviesta formas ietaukošanai
  • 4 plāksnes kārtainās rauga mīklas
  • 5 vārītas pīļu olas, nolobītas, sagrieztas četrās daļās

polentai:

  • 100 g polentas
  • 800 ml karsta ūdens
  • 3 ēd.k. sviesta
  • jūras sāls pēc garšas

dekorēšanai:

  • čia sēklas
  • rukola
  • 1 vārīta pīles ola, nolobīta, sagriezta gabalos

Pagatavošana:

  1. Gatavo polentu. Liec katliņu uz mazas liesmas, ieber polentu un pakāpeniski, visu laiku maisot, lej klāt karstu ūdeni. Šādi vāri apmēram 5 minūtes, tad samazini liesmu un, ik pa laikam apmaisot, ļauj, lai polenta lēni vārās vēl 20–30 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl karstu ūdeni un vāri, līdz polenta ir uzbriedusi. Pievieno sviestu un iemaisi putrā. Pievieno sāli pēc garšas.
  2. Bļodā liec polentu, saldo krējumu, krēmsieru, ziedkāpostus, pievieno olu un visu kārtīgi sajauc.
  3. Sakarsē krāsni 185 grādus karstu tvaika režīmā. Ietauko ar sviestu cepamo trauku, ieklāj tajā mīklu un sadursti ar dakšiņu. Tad liec iekšā polentas masu un vienmērīgi izklāj pa formu. Sacepuma augšpusē izkārto vārītās olas un liec krāsnī cepties uz 40 minūtēm. Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, dekorē ar čia sēklām, rukolu, olām un pasniedz siltu vai atdzesētu.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi