Risoto ar trifeļpastu un austersēnēm

Risoto ar trifeļpastu un austersēnēm

Risoto pavisam noteikti ir aukstā laika ēdiens, un, papildināts ar meža sēnēm, kā arī trifeļu eļļu, tas jau kļūst par rudens karali. Krēmīgs, aromātisks...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 120 g risoto rīsu („arborio” vai „carnaroli”)
  • 1 l dārzeņu buljona, karsts
  • 2 ēd.k. trifeļpastas
  • 150 g austersēņu
  • 1 timiāna zariņš
  • 120 g Parmas siera, sagriezts rupjās šķēlēs
  • 1 tējk. trifeļļu eļļas
  • 100 g baby spinātu
  • 1 šalotes sīpols, ļoti smalki sakapāts
  • 1 ķiploka daiviņa, ļoti smalki sakapāta
  • 15 g sviesta
  • 100 ml baltvīna

Risoto pavisam noteikti ir aukstā laika ēdiens, un, papildināts ar meža sēnēm, kā arī trifeļu eļļu, tas jau kļūst par rudens karali. Krēmīgs, aromātisks, silts un piepildošs – tādam ir jābūt risoto, un šis tāds ir.

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu un liec apcepties šalotes sīpolu, ķiploku un rīsus, pievieno sviestu un apmaisi. Kad rīsi kļuvuši it kā caurspīdīgi, pielej baltvīnu un ļauj tam izvārīties/iztvaikot. Tad sāc pa kausiņam pievienot karstu buljonu, maisot, līdz tas iesūcies rīsos. Kas rīsi kļūst sausi, pielej atkal buljonu un maisot gatavo. Tā buljonu pievieno, līdz rīsi gandrīz gatavi.
  2. Vai nu pirms risoto gatavošanas, vai kamēr gatavojas risoto, karstā pannā sakarsē eļļu un sacep sēnes, līdz tās gatavas.
  3. Kad risoto ir pa pusei gatavs, pievieno apceptās sēnes, trifeļpastu un trifeļu eļļu un turpini gatavot, līdz risoto ir al dente, vēl kādas 10 minūtes.
  4. Pasniedzot pievieno spinātus un Parmas sieru, samaisi un uzreiz liec uz šķīvjiem, lai spināti pavisam nesavīst. Pasniedz.

Autors: Raimonds Zommers

Ieteicamais dzēriens:
Reserve Mouton Cadet Saint-Émilion AOC

Komentāri

cetrassezonas

24.10.2010 22:38

Trifeļpasta - Gourmet studio 100%, Gastronome un Stockmann mēdz arī būt. BIO aistersēnes - pagaidām "Zaļais veikaliņš".

ligakrista

24.10.2010 22:30

oo un bio austersēnas kur var dabūt?

ligakrista

24.10.2010 22:27

kur pērk trifeļpastu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi