Riekstu, ķirbju un grūbu putra ar kaņepju sēklu eļļu

Riekstu, ķirbju un grūbu putra ar kaņepju sēklu eļļu

Grūbu jaunā garša. Šajā ēdienā, salikumā ar miltainu un saldu ķirbi, „Monterigo” sieru, skābu krējumu un ciedru riekstiem grūbas atdzimst no jauna...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 400 g riekstu ķirbja
  • 160 g grūbu, izmērcētas vai noskalotas
  • 40 g sviesta
  • 40 g skāba krējuma
  • 100 g sīpolu, ļoti smalki sakapāti
  • 40 g ķiploku, ļoti smalki sakapāti
  • 100 g puravu, ļoti smalki sakapāti
  • timiāns
  • lauru lapas
  • rozmarīns
  • 40 ml baltvīna, viegls, augļains, var pat pussaldu
  • 40 g Parmas siera
  • 600 ml vistas buljona
  • 40 g ciedru riekstu
  • 40 ml kaņepju eļļas

Grūbu jaunā garša. Šajā ēdienā, salikumā ar miltainu un saldu ķirbi, „Monterigo” sieru, skābu krējumu un ciedru riekstiem grūbas atdzimst no jauna. Sīpoli, ķiploki un puravi jāsagriež tikpat lielos gabaliņos, cik lielas ir neizvārītas grūbas, jo tad, tiem sacepoties un grūbām izvāroties, veidosies pareizā proporcija – sīpoli, puravi un ķiploki būs mazāki nekā grūbas.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo ķirbju masu. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Nomizo un palielos gabalos sagriez ķirbi, pārlej pāri olīveļļu, pievieno sāli, piparus, garšaugus (timiānu, rozmarīnu un ieteicami – svaigas lauru lapas) un liec cepties krāsnī 20–25 minūtes. Pēc 15 minūšu cepšanas apmaisi. Kad ķirbis gatavs, izņem ārā, ļauj atdzist un saplucini mazākos gabalos.
  3. Pagatavo grūbu putru. Sagatavo zaļumu buntīti. Purava zaļajā daļā ietin svaigu timiānu, rozmarīnu un lauru lapu.
  4. Sakarsē katliņā eļļu un liec klāt sīpolus, ķiplokus un puravu. Sautē uz vidējas uguns, lai tie nekļūtu dzelteni vai brūni. Sautēšanas laikā pievieno buķeti ar garšaugiem.
  5. Sautējot sīpolu masu, pievieno grūbas. Visu apcep vēl 5 minūtes, līdz jūti, ka sāk smaržot pēc grūbām, un tad pārlej to ar vieglu, augļainu baltvīnu. Sautē, līdz baltvīns izgaro un sasūcas grūbās.
  6. Tad lej klāt 2–3 kausiņus buljona un pamaisot sautē. Ik pa laikam pa kausiņam pievieno buljonu. Un reizi pa reizei apmaisi, lai nepierauj pie katliņa.
  7. Kad grūbas ir gandrīz izvārījušās, pievieno sviesta kubiciņus, samaisi. Pievieno skābo krējumu, Parmas sieru un atkal iemaisi. Beigās pievieno ķirbja gabaliņus.
  8. Pasniedzot liec traukā putru, pārlej ar kaņepju eļļu un pārber ar grauzdētiem ciedru riekstiem.

Recepte: Rihards Frīdenbergs-Kalniņš

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi