Arroz de Forno

Arroz de Forno

Šo klasisko recepti aizguvu no „Quinta Nova” viesu nama, kurā viesiem cenšas pasniegt klasiskus portugāļu ēdienus, tādus, kurus gatavo mājās un kuri reprezentē to...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
1,40h

Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa kaulu
  • 100 g vītinātas desas, sagriezta kubiņos
  • 80 g vītināta bekona, sagriezts kubiņos
  • 2 vidēji sīpoli, smalki sakapāti
  • 1800 ml ūdens
  • 210 g balto rīsu

Šo klasisko recepti aizguvu no „Quinta Nova” viesu nama, kurā viesiem cenšas pasniegt klasiskus portugāļu ēdienus, tādus, kurus gatavo mājās un kuri reprezentē to, kas Portugāle bijusi un ir katrā mājā. Šis ēdiens gatavots ar rīsiem, bet, lai nebūtu jāēd pliki rīsi, tos gatavo kaulu buljonā, kuram pievienots bekons un desiņa – divas lietas, kuras pieejamas katra portugāļa mājā.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni līdz 200°C.
  2. Kaulus, desu, bekonu un sīpolus pārlej ar ūdeni un liec vārīties uz stundu, līdz gaļa pie kauliem ir mīksta.
  3. Nolej buljonu, bet neizlej ārā. Gaļu atdali no kauliem. Lielākos gabalus sagriez sīkāk. Keramiskā traukā liec rīsus, gaļu un pārlej ar daļu no buljona. Liec cepeškrāsnī uz pamatnes un ļauj lai rīsi gatavojas.
  4. Gatavo, līdz rīsi ir gatavi, apmēram 30 minūtes. Ja gatavošanas laikā liekas, ka rīsiem pietrūkst šķidruma, pielej vēl nedaudz buljona (karsta). Ņem ārā, kad rīsi mīskti. Pasniedz.

Recepte: Luisa Amorim, „Quinta Nova”

Komentāri

cetrassezonas

09.06.2011 08:58

hm, jocīgi, jo mums sanāca tieši tā kā bildē. Tad vienkārši vajadzētu paeksperimentēt ar ūdens daudzumu. Varbūt tas tik daudz neiztvaikoja kā mums. Pamēģini vēlreiz ar vairāk rīsu vai nolej nedaudz ūdens.

maritata

01.06.2011 19:24

Liekas,ka ar udens daudzumu ir parspileets.Iznaca necilas garshas zupa!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi