Bulgurs ar ķirbjiem

Bulgurs ar ķirbjiem

Bulgurs, veselīgs kviešu graudaugs, nu jau pieejams visos lielākajos veikalos. Ķirbis, Latvijas ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa, čili ‑ pikantumam, siers ‑ krēmīgumam. Veselīgi un sātīgi...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

 

Sastāvdaļas:

  • 200 g bulgura
  • 400 ml ūdens
  • 400 g ķirbja, nomizots un sagriezts nelielos kubiņos
  • 50 g ķirbju sēklu
  • ½ čili, smalki sakapāts
  • ¼ tējk. piparu
  • 15 g sviesta
  • 100 g rikotas siera
  • jūras sāls pēc garšas

Bulgurs, veselīgs kviešu graudaugs, nu jau pieejams visos lielākajos veikalos. Ķirbis, Latvijas ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa, čili ‑ pikantumam, siers ‑ krēmīgumam. Veselīgi un sātīgi. Tikai centies izmantot pēc iespējas miltaināku un stingrāku ķirbi.

Pagatavošana:

  1. Katlā lej aukstu ūdeni, pieber bulguru un sāli. Vāri uz mazas uguns 10 minūtes.
  2. Sakarsētā pannā apgrauzdē ķirbju sēklas aptuveni 1 minūti un izber uz dēlīša, lai tās atdziest.
  3. Pēc 10 minūtēm bulguram pieber ķirbi, nemaisi, uzliec vāku un sautē uz mazas uguns aptuveni 7 minūtes. Tad apmaisi, pieber čili un sautē vēl 5 minūtes vai, līdz ķirbis un bulgurs ir mīksti. Var gadīties, ka būs jāpielej vēl nedaudz ūdens. Ja tā ir, tad tam jābūt uzvārītam karstam.
  4. Kad bulgurs un ķirbis mīksti, nogriez uguni, pievieno sviestu, uzliec vāku un pagaidi, līdz tas izkusis, aptuveni 1 minūti. Samaisi.
  5. Pievieno rupji salauzītu rikotas sieru. Viegli iemaisi, lai paliek arī palielāki gabaliņi.
  6. Liec katram šķīvī sautējumu un pārber ar grauzdētām ķirbju sēklām. Ja tev ir, pārlej vai nu ar ķirbju, vai kādu riekstu eļļu (valriekstu, lazdu, mandeļu vai makadamijas).



Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Stockmann

Komentāri

Elina

11.05.2010 15:39

Man arī vajadzēja daudz vairāk ūdeni, bet nu izdevās ļoooti labs! Paldies!

cetrassezonas

29.01.2010 17:34

Ar bulguru ir tāpat kā ar rīsiem, polentu vai citiem graudaugiem. Daudz kas atkarīgs no ražotāja un vai tas konvencionāli vai bioloģiski audzēts. Vienmēr tomēr labāk skatīties kāds vārīšanās laiks ieteikts uz orģinālās pakas. Polentai piemēram var atšķirties no 5 līdz pat 45 minūtēm.

ligakrista

27.01.2010 22:30

Man laikam divains Bulgurs gadiijas, bet udeni vajadzeja krietni vairaak un ilgak ari bija jaavaara.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Graudaugi