Risoto ar ķirbjiem, saulē kaltētiem tomātiem un zilo sieru

Risoto ar ķirbjiem, saulē kaltētiem tomātiem un zilo sieru

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:  

  • 200 g risoto rīsu
  • 280 g miltaina ķirbja, nomizots un sagriezts mazos kubiņos
  • 6 saulē kaltēti tomāti, sagriezti smalkos gabaliņos
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 mazi sīpoli, smalki sakapāti
  • 1200 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 100 ml baltvīna vai vermuta, vai gaišā portvīna, ja vēlies
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 20 g sviesta, auksts, sagriezts nelielos kubiņos
  • 50 g zilā siera, sagriezts neregulāros kubiņos
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Pirmo reizi gatavojot, liekas sarežģīti, bet patiesībā tas ir ļoti viegli. Noteikti gatavo ar īstajiem risoto rīsiem – Arborio vai Carnaroli, bet nekādā gadījumā ar parastajiem rīsiem. Gatavojot ar citiem, tam nepiemērotiem rīsiem, būs tikai vilšanās un maz gandarījuma. Ja mājās ir, tad noteikti izmanto nedaudz baltvīna, kā receptē minēts, jo tas dod nemanāmu, bet tomēr nedaudz citādu garšu.

Pagatavošana:

 

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepampannā ielej eļļu, ieber ķirbi, pieliec nedaudz sāls un piparus un samaisi. Liec cepties krāsnī apmēram 25 minūtes, līdz ķirbis skaisti zeltains un mīksts. Tikmēr gatavo risoto.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu. Kad tā karsta, liec klāt sīpolu, pieber nedaudz sāls un uz mazas liesmas cep, līdz tas ir mīksts, bet nekādā gadījumā nekļūst brūns – apmēram 5 minūtes.
  3. Pieber rīsus un cep kādas 3 minūtes, līdz jūti rīsu aromātu un tie kļūst viegli caurspīdīgi. Ja lieto alkoholu, tad tagad ir laiks to pieliet un gaidīt, līdz tas uzsūcas rīsos. Ja alkoholu nelieto, tad pielej apmēram 100 ml buljona un, tāpat kā gatavojot ar alkoholu, gaidi, līdz panna kļūst sausa un viss mitrums iesūcies rīsos. Pieliec tomātus un timiānu, iemaisi.
  4. Pielej apmēram 400 ml buljona, viegli samaisi un atstāj, lai uz vidējas liesmas vārās, ik pa laikam pieskatot. Kad rīsi uzsūkuši visu šķidrumu, lej klāt vēl 400 ml buljona. Arī viegli apmaisi un turpini, īpaši neaiztiekot, vārīt un vidējas uguns.
  5. Tā ik pa laikam papildini risoto ar buljonu, līdz rīsi ir gatavi (bet ar nelielu kraukšķi). Ja viss buljons beidzies, bet liekas, ka rīsi vēl cieti, tad papildini vēl vai nu ar karstu buljonu, vai ūdeni.
  6. Kad gatavs, pieber sieru, ieliec sviesta kubiņus, pavisam viegli apmaisi un pannai uzliec vāku. Atstāj uz 1 minūti. Pasniedz uz šķīvjiem uzliekot ķirbi un pa virsu liekot risoto. Ja vēlies, pārkaisi ar pipariem.


Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

farke

09.12.2012.

Par cik mūsu mājās brūnie rīsi ir visiecienītākie, tad pamēģināju gatavot ar tiem. Sanāca brīnumgardi :) un krāsnī ceptie ķirbīši ir vienkārši debešķīgi! Paldies par lielisko recepti :)

Dagnija

30.05.2012.

Sanāk ļoti laba risoto garšas kombinācija.. mm.. gardi. Vienīgais man likās, ka bez ķirbja mierīgi var iztikt :)

alise

01.04.2011.

domāti parastie apaļie risoto rīsi :)

alise

01.04.2011.

Šis ēdiens pilnīgi noteikti paliks manā ēdienkartē! Ļoooti garšīgi! Es gan nelietoju receptē minētos speciālos rīsus, bet gan parastos risotot rīsus, tāpat sanāca loti gardi! Un buljonu man ari mazak vajadzeja nekā receptē.

Ailenda

04.03.2010.

Dievīgs ēdiens! Mielojos un baudīju! Šķiet, ka ķirbis pārspēj visus dārzeņus. Karalisks dārzenis - karaliska oga! Rīsiem pievienoju nedaudz gabaliņos sagrieztu vārītu vistu, no kuras tika iegūts buljons. Esmu atklājusi gandrīz no jauna gan ķirbi, gan pašu risoto būtību, tagad lūkošu pēc jaunām receptēm.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Graudaugi"

Receptes bilde

Risoto ar ķirbjiem, saulē kaltētiem tomātiem un zilo sieru

Pirmo reizi gatavojot, liekas sarežģīti, bet patiesībā tas ir ļoti viegli. Noteikti gatavo ar īstajiem risoto rīsiem – Arborio vai Carnaroli...

Vairāk

Pavasara grūbu putra

"Četru Sezonu Virtuve"

Grūbām ir tā priekšrocība, ka tās ir viegli pagatavot visa gada garumā, jo tās sader ar daudziem produktiem. Šoreiz ar pavasarīgiem – topinambūru, ķirbi,...

Vairāk

Receptes bilde

Brūnie jasmīnu rīsi ar turku zirņiem un lasi

Pikants, pateicoties harisas pastai, sātīgs, pateicoties rīsiem un turku zirņiem, īpašs, pateicoties lasim, un sildošs, pateicoties visam kopā. Lielisks aukstu...

Vairāk

Receptes bilde

Brokastu putra ar karameļu mērci

Ir dienas, kad brokastīs nepietiek ar ierastajām pārslām vai jogurtu, bet prasās ko īpašu. Tad nu ir laiks pagatavot veselīgo auzu pārslu putru un pievienot...

Vairāk

Sarkanvīna risoto ar baravikām un sēnēm

Labi pagatavots risoto ir ēdiens, kuru baudīt gan ziemā, gan vasarā. Katrā gadalaikā ar savām piedevām un saviem garšas akcentiem...

Vairāk

Receptes bilde

Pelēkie zirņi ar gaļu

Ziemassvētki

Pelēkie zirņi ir neatņemama Ziemassvētku galda sastāvdaļa. Man arī tie garšo, ļoti. Īpaši Ziemassvētkos (kopā ar visiem ticējumiem). Tomēr ir viens bet....

Vairāk

Riekstu, ķirbju un grūbu putra ar kaņepju sēklu eļļu

"Četru Sezonu Virtuve"

Grūbu jaunā garša. Šajā ēdienā, salikumā ar miltainu un saldu ķirbi, „Monterigo” sieru, skābu krējumu un ciedru riekstiem grūbas atdzimst no jauna...

Vairāk

Receptes bilde

Bulgurs ar sarkanajiem sīpoliem un aprikozēm

Šo ēdienu var gatavot gan tad, ja bulgurs palicis pāri no iepriekšējās dienas, gan tad, ja to uzvāra uzreiz, kamēr pannā gatavojas sīpoli ar baklažāniem, jo...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Ziņas

Atklājot Samsung #FRESH projektu, Rīgā atvērta mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”  21.08.14

Rīga, Latvija – 2014. gada 20. augusts – Līdz šim pamestā un nezālēm aizaugušā pagalmā Stabu un Skolas ielas stūrī atklāta #FRESH mirkļa kafejnīca „Urbānais dārzs”, kas darbosies vien divas nedēļas – no 19. augusta līdz 2. septembrim. Teju katru vakaru sabiedrībā populāras personības iejutīsies neparastos ampluā – pie DJ pults, šefpavāru vai kādā citā neierastā tēlā.

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos