Risoto ar ķirbjiem, saulē kaltētiem tomātiem un zilo sieru

Risoto ar ķirbjiem, saulē kaltētiem tomātiem un zilo sieru

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:  

  • 200 g risoto rīsu
  • 280 g miltaina ķirbja, nomizots un sagriezts mazos kubiņos
  • 6 saulē kaltēti tomāti, sagriezti smalkos gabaliņos
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 mazi sīpoli, smalki sakapāti
  • 1200 ml buljona – vistas vai dārzeņu, karsts
  • 100 ml baltvīna vai vermuta, vai gaišā portvīna, ja vēlies
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 20 g sviesta, auksts, sagriezts nelielos kubiņos
  • 50 g zilā siera, sagriezts neregulāros kubiņos
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Pirmo reizi gatavojot, liekas sarežģīti, bet patiesībā tas ir ļoti viegli. Noteikti gatavo ar īstajiem risoto rīsiem – Arborio vai Carnaroli, bet nekādā gadījumā ar parastajiem rīsiem. Gatavojot ar citiem, tam nepiemērotiem rīsiem, būs tikai vilšanās un maz gandarījuma. Ja mājās ir, tad noteikti izmanto nedaudz baltvīna, kā receptē minēts, jo tas dod nemanāmu, bet tomēr nedaudz citādu garšu.

Pagatavošana:

 

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepampannā ielej eļļu, ieber ķirbi, pieliec nedaudz sāls un piparus un samaisi. Liec cepties krāsnī apmēram 25 minūtes, līdz ķirbis skaisti zeltains un mīksts. Tikmēr gatavo risoto.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu. Kad tā karsta, liec klāt sīpolu, pieber nedaudz sāls un uz mazas liesmas cep, līdz tas ir mīksts, bet nekādā gadījumā nekļūst brūns – apmēram 5 minūtes.
  3. Pieber rīsus un cep kādas 3 minūtes, līdz jūti rīsu aromātu un tie kļūst viegli caurspīdīgi. Ja lieto alkoholu, tad tagad ir laiks to pieliet un gaidīt, līdz tas uzsūcas rīsos. Ja alkoholu nelieto, tad pielej apmēram 100 ml buljona un, tāpat kā gatavojot ar alkoholu, gaidi, līdz panna kļūst sausa un viss mitrums iesūcies rīsos. Pieliec tomātus un timiānu, iemaisi.
  4. Pielej apmēram 400 ml buljona, viegli samaisi un atstāj, lai uz vidējas liesmas vārās, ik pa laikam pieskatot. Kad rīsi uzsūkuši visu šķidrumu, lej klāt vēl 400 ml buljona. Arī viegli apmaisi un turpini, īpaši neaiztiekot, vārīt un vidējas uguns.
  5. Tā ik pa laikam papildini risoto ar buljonu, līdz rīsi ir gatavi (bet ar nelielu kraukšķi). Ja viss buljons beidzies, bet liekas, ka rīsi vēl cieti, tad papildini vēl vai nu ar karstu buljonu, vai ūdeni.
  6. Kad gatavs, pieber sieru, ieliec sviesta kubiņus, pavisam viegli apmaisi un pannai uzliec vāku. Atstāj uz 1 minūti. Pasniedz uz šķīvjiem uzliekot ķirbi un pa virsu liekot risoto. Ja vēlies, pārkaisi ar pipariem.


Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

farke

09.12.2012.

Par cik mūsu mājās brūnie rīsi ir visiecienītākie, tad pamēģināju gatavot ar tiem. Sanāca brīnumgardi :) un krāsnī ceptie ķirbīši ir vienkārši debešķīgi! Paldies par lielisko recepti :)

Dagnija

30.05.2012.

Sanāk ļoti laba risoto garšas kombinācija.. mm.. gardi. Vienīgais man likās, ka bez ķirbja mierīgi var iztikt :)

alise

01.04.2011.

domāti parastie apaļie risoto rīsi :)

alise

01.04.2011.

Šis ēdiens pilnīgi noteikti paliks manā ēdienkartē! Ļoooti garšīgi! Es gan nelietoju receptē minētos speciālos rīsus, bet gan parastos risotot rīsus, tāpat sanāca loti gardi! Un buljonu man ari mazak vajadzeja nekā receptē.

Ailenda

04.03.2010.

Dievīgs ēdiens! Mielojos un baudīju! Šķiet, ka ķirbis pārspēj visus dārzeņus. Karalisks dārzenis - karaliska oga! Rīsiem pievienoju nedaudz gabaliņos sagrieztu vārītu vistu, no kuras tika iegūts buljons. Esmu atklājusi gandrīz no jauna gan ķirbi, gan pašu risoto būtību, tagad lūkošu pēc jaunām receptēm.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Graudaugi"

Kinoa salāti ar mango, avokado un svaigo sieru

Kinoa ir graudaugu uzturvielas bumba, veselīgāka par veselīgu. Arī garšīga, jo tā pēc struktūras nedaudz atgādina ikrus, pēc garšas – riekstus kopā ar...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju risoto

Risoto ir lielisks ēdiens, jo to var pagatavot, no kā vien sirds vēlas un no tā, kas ir mājās. Rīsu graudi kopā ar cepto ķirbi gan garšos labi, gan sasildīs,...

Vairāk

Receptes bilde

Riekstu ķirbja risoto ar kaņepju sēklām

"Četru Sezonu Virtuve"

Risoto, klasiskam itāļu ēdienam, svarīgi izmantot Arborio vai Carnaroli rīsus. Tikai tad izdosies īsts risoto, nevis, ja izmantosi jasmīnu, tvaicētos vai basmati...

Vairāk

Receptes bilde

Prosas salāti ar mandarīniem un čili

Tik bieži piemirstā prosa ir ideāls graudaugs, kas iederas salātos (un ne tikai). Skaistā krāsa, forma un garša ideāli saskan ar čili, arugulu, sezonas...

Vairāk

Riekstu, ķirbju un grūbu putra ar kaņepju sēklu eļļu

"Četru Sezonu Virtuve"

Grūbu jaunā garša. Šajā ēdienā, salikumā ar miltainu un saldu ķirbi, „Monterigo” sieru, skābu krējumu un ciedru riekstiem grūbas atdzimst no jauna...

Vairāk

Receptes bilde

Risoto ar trifeļpastu un austersēnēm

"Četru Sezonu Virtuve"

Risoto pavisam noteikti ir aukstā laika ēdiens, un, papildināts ar meža sēnēm, kā arī trifeļu eļļu, tas jau kļūst par rudens karali. Krēmīgs,...

Vairāk

Receptes bilde

Zaļās lēcas ar turku zirņu un tomātu mērci

Sātīgs, uzturvielām bagāts, pikants un aromātisks. Šis ir ēdiens, kas tev nepieciešams aukstā rudens vai ziemas vakarā, lai uzkrātu pazudušos spēkus pēc...

Vairāk

Receptes bilde

Pelēkie zirņi ar gaļu

Ziemassvētki

Pelēkie zirņi ir neatņemama Ziemassvētku galda sastāvdaļa. Man arī tie garšo, ļoti. Īpaši Ziemassvētkos (kopā ar visiem ticējumiem). Tomēr ir viens bet....

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos