Grilētas dateles ar rikotu

Grilētas dateles ar rikotu

Gatavojot šo uzkodu, pats svarīgākais ir izvēlēties mīkstas un sulīgas dateles, kā arī pietiekami treknu speķi, lai galarezultāts izdotos gards un pilnīgs.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

pildījumam:

  • 240 g rikotas siera
  • 10 g pētersīļu, smalki sakapāti
  • 10 g maurloku, smalki sakapāti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 24 mīkstas dateles bez kauliņiem
  • 12 šķēles lardo speķa, pārgrieztas gareniski uz pusēm
  • 4 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • sadrupināti rozā pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo pildījumu, sajaucot kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Pildi to datelēs, ietin katru dateli lardo šķēlītē, pārkaisi ar timiāna lapiņām un rozā pipariem. Uzver uz izmērcētiem bambusa kociņiem un grilē 5–8 minūtes. Pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Grils