Rozā greipfrūts ar grilētu halumi sieru

Rozā greipfrūts ar grilētu halumi sieru

Svaigais un sulīgais greipfrūts piešķir šim ēdienam vajadzīgo pavasara dvesmu, savukārt grilētais siers – sātīgumu un pikantu garšu.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 2 rozā greipfrūti
  • 3 ēd.k. avokado eļļas
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķa
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, smalki sakapāts
  • pāris zariņi svaigas piparmētras, smalki sakapāta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas cepšanai
  • 1 iepakojums halumi siera, sagriezts 1,5 cm biezās šķēlēs
  • 50 g rukolas

Pagatavošana:

  1. Nomizo greipfrūtus (arī balto mizas daļu) un izņem redzamās sēklas. Mazākos augļus sagriez horizontāli četrās daļās, lielākos – piecās.
  2. Gatavo mērci. Sajauc 2 ēd.k. avokado eļļas ar etiķi, šalotes sīpoliem un piparmētru. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Grila pannā sakarsē vīnogu kauliņu eļļu un liec cepties sieru, pēc apmēram 1,5 minūtēm apgriežot to uz otru pusi. Cep uz vidēji zemas uguns, līdz siers iegūst zeltainu garoziņu.
  4. Bļodiņā sajauc rukolu ar atlikušo avokado eļļu un pēc tam kārto uz šķīvja. Pa virsu liec greipfrūtus un halumi sieru. Pārlej ar mērci un pasniedz.

Recepte: Linda Tellgrena
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Grils