Grildārzeņu vraps

Grildārzeņu vraps

Šis grildārzeņu vraps lieliski iederēsies grila sezonā un garšos kā veģetāriešiem, tā ikvienam gardēdim, arī bērniem, jo ir tik sulīgs, kraukšķīgs un garšām bagāts.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 1 sarkanā paprika, iztīrīta, sagriezta palielos gabalos
  • 1 dzeltenā paprika, iztīrīta, sagriezta palielos gabalos
  • 1 neliels baklažāns, sagriezts 2 cm biezās šķēlēs
  • 1 cukīni, sagriezts 2 cm biezās šķēlēs
  • 2 tomāti, sagriezti 4 daļās
  • 1 sīpols, nomizots, sagriezts daivās
  • 1–2 ēd.k. olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 3 ēd.k. teriyaki mērces
  • 2 ēd.k. sezama sēklu
  • 1 ēd.k. smalki sasmalcināta svaiga rozmarīna

pasniegšanai:

  • 1 lielā lavaša plāksne vai 4 tortiļas
  • 2 ēd.k. bazilika pesto

Pagatavošana:

  1. Visus dārzeņus pārkaisi ar sāli, pipariem un ar rokām apmaisi. Pārlej ar eļļu un vēlreiz apmaisi, lai eļļa vienmērīgi pārklāj dārzeņu gabaliņus. Saspraud dārzeņus uz koka iesmiņiem, liec uz grila vai grilpannas un, ik pa brīdim apgrozot, cep, līdz dārzeņi ir mīksti. Gatavos dārzeņus pārlej ar teriyaki mērci, pārber ar rozmarīnu un sezama sēklām.
  2. Lavašu vai tortiļas uzsildi turpat uz grila aptuveni 1–2 minūtes. Uz katras tortiļas liec dārzeņus no viena iesmiņa, pārlej ar pesto mērci, aizrullē un pasniedz siltu kopā ar grilētu gaļu, kartupeļiem vai citiem piknika ēdieniem vai baudi tāpat.

Recepte: Antra Zvirgzdiņa
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Grils