Butes fileja ar baltvīnā karamelizētiem jaunajiem burkāniem

Butes fileja ar baltvīnā karamelizētiem jaunajiem burkāniem

Mēs visi zinām, ka zivis uzturā lietojam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī ir viena no receptēm, kas palīdzēs mums laboties. Karamelizēti jaunie burkāni noteikti būs patīkams pārsteigums, kas lieliski piestāv pie šī ēdiena. Īsta vasaras garša!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 4 butes filejas
  • 100 g jauno burkānu, nomizoti un gareniski pārgriezti uz pusēm
  • 70 ml baltvīna
  • 50 g sviesta
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 30 ml „Santa Maria” universālās eļļas
  • 1 tējk. „Santa Maria” piedevas grilētai gaļai ar citrusu
  • 1 tējk. „Santa Maria” universālā garšvielu maisījuma gaļas marinēšanai
  • buntīte diļļu, sakapātas

Mēs visi zinām, ka zivis uzturā lietojam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī ir viena no receptēm, kas palīdzēs mums laboties. Karamelizēti jaunie burkāni noteikti būs patīkams pārsteigums, kas lieliski piestāv pie šī ēdiena. Īsta vasaras garša!

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec butes filejas, pievieno eļļu, 15 ml baltvīna, piedevu grilētai gaļai ar citrusu un apmaisi. Sakarsē grilu un grilē filejas 2 minūtes no katras puses.
  2. Pannā izkausē sviestu un brūno cukuru. Pievieno atlikušo baltvīnu, universālo garšvielu maisījumu gaļas marinēšanai un uzkarsē. Liec pannā burkānus un karamelizē aptuveni 3–5 minūtes.
  3. Uz šķīvjiem kārto filejas, blakus liec karamelizētos burkānus, pārkaisi ar dillēm un pasniedz.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Ieva Salmane

rek_proj.jpg - 21.25 KB
santamaria.jpg - 14.02 KB

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Grils