Mandeļu kruasāns

Mandeļu kruasāns

Mandeļu kruasāns, atšķirībā no klasiskā kruasāna, ir saldāks un sātīgāks. Bet kopā ar izcilu kafiju tas ir tieši tas, kas vajadzīgs!

Sarežgītība
augsta
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
1,30h
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
3h

Sastāvdaļas:

20 kruasāniem:

  • 25 g svaiga vai 8 g sausā rauga
  • 150 ml silta ūdens
  • 450 g kviešu miltu
  • 200 g sviesta
  • 2 olas
  • 1–2 ēd.k. cukura
  • šķipsniņa sāls

mandeļu krēmam:

  • 500 g margarīna
  • 500 g cukura
  • 0,5 kg mandeļu miltu
  • 10 olas
  • 25 g miltu

pārkaisīšanai:

  • pūdercukurs

 

Pagatavošana:

  1. Sajauc bļodiņā raugu ar ūdeni, atstāj uz 10 minūtēm un pēc tam samaisi. Lielā traukā ieber miltus. Ar rokām sasildi 30 g sviesta un pārber ar miltiem. Pievieno 1 olu, cukuru, sāli, raugu un maisi mīklu 10–15 minūtes. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie rokām. Noliec siltumā uzrūgt uz apmēram 1 h.
  2. Uz galda uzkaisi miltus un izrullē no mīklas 50 x 20 cm lielu taisnstūri. Atlikušo sviestu sadali 3 daļās. 1/3 sviesta uzsmērē uz 2/3 mīklas, atstājot malas neapziestas (apmēram 3 cm platumā). Neapsmērēto 1/3 mīklas pārloki pāri apsmērētajai un viegli piespied. 1/3 mīklas, kas palikusi vaļā un ir apsmērēta ar sviestu, pārloki pāri divām jau salocītajām mīklas kārtām. Viegli aizspied ciet maliņas, lai sviests nenāk ārā. Atkal izrullē 50 x 20 cm lielu taisnstūri, saloki vēlreiz 1/3 mīklas uz vidu un 1/3 mīklas vēlreiz pārloki pāri, ietin mīklu cepamajā papīrā un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam šo procesu atkārto vēl 3 reizes. Pēc trešās reizes atkal ieliec mīklu ledusskapī.
  3. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Kad mīkla ir gatava, izrullē to, sagriez trīsstūros un veido kruasānus. Saliec kruasānus uz pannas un atstāj atpūsties  istabas temperatūrā uz apmēram 30 minūtēm, līdz tie ir skaisti uzpūtušies.
  4. Gatavo mandeļu krēmu. Ar mikseri saputo margarīnu ar cukuru un mandeļu miltiem. Pēc tam pievieno pa vienai olai un atkal saputo. Beigās piekul miltus.
  5. Gatavos kruasānus pa vidu horizontāli pārgriez uz pusēm (bet nesagriežot līdz galam). Iesmērē vidū mandeļu krēmu, aiztaisi ciet un pa virsu uzklāj krēmu. Liec krāsnī cepties uz apmēram 20 minūtēm, līdz kruasāni kļūst skaisti brūni. Kad gatavi, pārkaisi ar pūdercukuru.

Recepte: Ilze Dzene
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja