Biezpiena pončiki

Biezpiena pončiki

Kurš gan nezina pončikus jeb biezpiena bumbiņas! Liekas, katrs latvietis ir tos ēdis un ne vienu reizi vien. Kārums, ko viegli pagatavot un kas vislabāk garšo tieši karsts, bet nākošajā dienā nez kāpēc ātri pazūd arī atdzisušie pončiki. Bumbiņas, kuras, ieliktas eļļā, uzpūšas kā baloni, lai pēc tam, apbērtas ar pūdercukuru, izkustu mutē kā saldējums.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 400 g 9% biezpiena
  • 2 vidējas olas
  • 65 g cukura
  • 1 tējk. sodas
  • 180–210 g kviešu miltu, izsijāti
  • 500 ml neitrālas eļļas fritēšanai (piemēram, saulespuķu, kukurūzas vai rapšu eļļa)
  • pūdercukurs apbārstīšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec biezpienu, cukuru, olas un samaisi ar koka karoti, lai ir viendabīga masa. Biezpienu saspaidi, lai nav tik daudz lielo gabalu. Pievieno sodu un maisi vēl 2 minūtes. Pievieno 180 g miltu un samaisi. Ja liekas, ka mīkla ir pārāk ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltu. Mīklai jābūt tādai, lai to varētu izrullēt garenā desiņā uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, bet paturot prātā, ka mīkla būs mazliet ķepīga. Izveido desiņu 2 cm platumā un sagriez to 2–3 cm lielos gabaliņos.
  2. Katliņā sakarsē eļļu, līdz tā sāk čurkstēt, un liec iekšā bumbiņas, lai tās ir vienā līmenī. Vāri uz lielas liesmas, līdz tās apbrūnē, ik pa laikam apmaisot. Kad bumbiņas ir skaisti brūnas, izcel ārā un liec traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Tā pagatavo visas un pirms pasniegšanas apbārsti ar pūdercukuru.

Recepte: Valentīna Čikste
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja