Biešu kanēļmaizītes

Biešu kanēļmaizītes

Mutē kūstošās biešu kanēļmaizītes, šķiet, ir tas kārums, kas liks iemīlēt skaisto dārza velti pat skeptiskākam biešu neēdājam.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
2,30h
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
2,45h

Sastāvdaļas:

pamatnei:

  • 2 tējk. sausā rauga
  • 2 ēd.k. silta ūdens
  • 100 g vārītu biešu, sablenderētas
  • 1 ola, sakulta
  • 100 g paniņu
  • 50 g brūnā cukura
  • 25 g sviesta, izkausēts
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 500 g kviešu miltu + nedaudz virsmas pārkaisīšanai

pildījumam:

  • 60 g sviesta, izkausēts
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 75 g muskovado cukura
  • 1/8 tējk. ingvera pulvera

virskārtai:

  • 1 ola, sakulta
  • brūnais cukurs

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā liec raugu, pārlej ar siltu ūdeni, samaisi un noliec malā, lai raugs iedarbojas.
  2. Citā bļodā liec bietes, olu, paniņas, cukuru, sviestu un ar putojamo slotiņu samaisi, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno apelsīna miziņas, sāli, miltus, iepriekš sagatavoto raugu un vēlreiz samaisi. Ar rokām izveido mīklas masu, liec atpakaļ bļodā, pārvelc ar pārtikas plēvi un liec uzrūgt siltā vietā uz 2 h.
  3. Kad mīkla ir uzrūgusi, darba virsmu pārkaisi ar miltiem un izrullē mīklu plānā taisnstūrī. Vienmērīgi pārsmērē ar sviestu, pārkaisi ar kanēli, cukuru, ingveru un sarullē kā ruleti. Ar nazi sagriez mīklu trapecveidīgi, liec gabalus atstatus vienu no otra uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar naža neaso daļu veido trapecei centrā iedobīti, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec siltā vietā uzrūgt vēl uz 30 minūtēm.
  4. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pārsmērē maizītes ar sakultu olu, nedaudz pārkaisi ar brūno cukuru un cep krāsnī 15 minūtes. Pasniedz siltas.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja