Ābolu

Ābolu "crostata"

Sajust uz mēles karamelīgus ābolus, kurus atsvaidzina meža brūklenītes un to visu tik labi papildina kraukšķīgā mīkla pamatnē - baudījums, kuru sniedz ābolu "crostata".

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
1h
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1,40h

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 100 g sviesta + 20 g formas ietaukošanai
  • 1 ola
  • 150 g baltā cukura
  • 250 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 8 g cepamā pulvera

ābolu ievārījumam:

  • 500 g nomizotu ābolu, sagriezti šķēlēs
  • šķipsniņa malta kanēļa
  • 100 g baltā cukura
  • 100 g brūkleņu

Pagatavošana:

  1. Ievārījumam pannā liec ābolu šķēlītes, pārber ar kanēli un cukuru un karsē 5 minūtes. Tad pievieno brūklenes un turpini karsēt, līdz cukurs ir izkusis.
  2. Pamatnei katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu un atdzesē. Bļodiņā sakul olu ar cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Pievieno izkausēto sviestu un samaisi. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā masā. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Sakarsē krāsni 185 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 26 cm diametrā.
  4. Izņem mīklu no ledusskapja, liec formā un ar pirkstiem vienmērīgi izklāj pa pamatni. Lej formā ābolu ievārījumu un vienmērīgi izlīdzini. Cep krāsns vidējā nodalījumā 40 minūtes. Izņem ārā, nedaudz atdzesē un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja