Sieru pica ar valriekstiem

Sieru pica ar valriekstiem

Nav šaubu, ka cepeškrāsns var ievērojami atvieglot tavu dzīvi - šī fantastiski gardā dažādu sieru pica ar valriekstiem ir tam lielisks pierādījums! Gatavota Electrolux tvaika krāsnī tā burtiski uzkusīs uz mēles.

Sarežgītība
augsta
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 515 g kviešu miltu
  • 80 g semolinas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 ēd.k. cukura
  • 7 g sausā rauga
  • 380 ml silta ūdens
  • 40 ml neitrālas olīveļļas

pildījumam:

  • 1 porcija tomātu mērces
  • 80 g cietā siera, smalki sarīvēts
  • 200 g zilā siera, sadrupināts
  • 300 g mocarellas, šķēlītēs
  • 4 zariņi timiāna, tikai lapiņas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • nedaudz rīvēta muskatrieksta
  • 50 g valriekstu kodolu, sakapāti

Pagatavošana:

  1. Bļodā ber miltus, semolinu, sāli un cukuru. Samaisi. Citā traukā lej ūdeni, eļļu, pievieno raugu un atstāj uz 5 minūtēm. Tad ūdeni ar raugu lej klāt miltiem un mīci 7–10 minūtes, līdz mīkla ir elastīga. Ja izmanto mikseri, tad 5 minūtes. Liec mīklu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec krāsnī, kurai uzstādi raudzēšanas režīmu. Raudzē, līdz mīkla dubultojusies apjomā.
  2. Izņem mīklu no krāsns un turpini raudzēt zem plēves, kamēr sagatavo visas pildījuma sastāvdaļas. Uzstādi picas cepšanas režīmu.
  3. Sadali mīklu divās daļās un katru izrullē, cik vien plānu iespējams. Uz pannas uzkaisi miltus vai semolinu un izklāj picu pamatnes. Uz katras uzsmērē tomātu mērci, uzliec pusi cietā siera, tad izkārto pa visu picu mocarellu un zilo sieru, uzber atlikušo cieto sieru, timiāna lapiņas, valriekstus un rīvētu muskatriekstu. Liec krāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz picas maliņas kļūst zeltainas un pildījums gatavs. Izņem ārā un pasniedz, uzberot piparus.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja