Burkānu kēkss ar biezpiena-ābolu krēmu

Burkānu kēkss ar biezpiena-ābolu krēmu

It kā saldais ēdiens, bet ne pārmērīgi salds. It kā deserts, bet ne pārlieku sātīgs. Lielisks balanss starp garšām un tekstūrām. Mutē kūstošs kēkss ar mērci, kas ir tik laba, ka to var pasniegt arī atsevišķi.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,20h

Sastāvdaļas:

kēksam:

  • 120 g pilngraudu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • 100 g brūnā cukura
  • 25 ml olīveļļas
  • 60 ml bezpiedevu jogurta
  • 60 ml ābolu biezeņa (bez cukura)
  • 170 g smalki sarīvētu burkānu
  • 50 g rozīņu, izmērcētas aukstā ūdenī
  • 50 g sadrupinātu valriekstu

krēmam:

  • 100 g biezpiena
  • 100 ml bezpiedevu jogurta
  • 100 ml ābolu biezeņa (bez cukura)
  • smalki sarīvētas apelsīna miziņas pēc garšas
  • olīveļļa formas ietaukošanai

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko kēksa formu ar olīveļļu.
  2. Mazā bļodiņā samaisi miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas. Lielā bļodā ar mikseri saputo olu ar cukuru apmēram 2 minūtes, līdz masa kļūst gaiša. Pievieno olīveļļu, jogurtu, biezeni un vēlreiz uzputo. Iemaisi burkānus, rozīnes, valriekstus un samaisi. Sajauc sausās sastāvdaļas ar šķidrajām, liec masu formā un liec krāsnī cepties uz 40 minūtēm vai līdz brīdim, kad, iedurot kēksā koka irbulīti, tas iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns, izņem kēksu no formas, atdzesē un sagriez.
  3. Tikmēr gatavo krēmu. Sablenderē biezpienu ar jogurtu un biezeni. Pēc garšas pievieno apelsīna miziņas. Visu labi samaisi un pasniedz kopā ar kēksu.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja