Vieglais kišs ar bekonu un cukīni

Vieglais kišs ar bekonu un cukīni

Lieldienu galdā, brīvdienās vai vienkārši tāpat – šis vieglais un pavasarīgais kišs ar bekonu un cukīni pazudīs no galda vienā acumirklī.

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1,40h
Kopējais laiks
1,50h

Sastāvdaļas:

ātrajai smilšu mīklai:

  • 300 g kviešu miltu
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 180 g auksta sviesta, sagriezts nelielos kubiņos
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g auksta ūdens

pildījumam:

  • 5 lielas olas
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 50 g parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējk. svaiga timiāna lapiņu
  • 1 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 1 neliels cukīni, gareniski sagriezts plānās šķēlēs
  • 6 bekona šķēles

Pagatavošana:

  1. Smilšu mīklai virtuves kombainā sadrupini miltus, sāli, sviestu apmēram 30 sekundes. Iemaisi olas dzeltenumu un pamazām pievieno ūdeni, līdz mīkla sāk salipt kopā. Darbini kombainu vēl 10 sekundes, līdz mīkla ir viendabīga, bet nepārmaisi to. Brīdī, kad mīkla ir viendabīga, izslēdz kombainu, veido no mīklas bumbiņu, ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Atdzesēto mīklu izrullē 35 cm diametra aplī 4 mm biezu. Ieklāj mīklu 25 cm diametra formā (vislabāk ar noņemamām malām) un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Pildījumam lielā bļodā viegli sakul olas ar miltiem. Pievieno saldo krējumu, pienu, sieru, sāli, piparus, timiānu un iemaisi.
  4. Cukīni apcep sakarsētā olīveļļā 30 sekundes no katras puses, līdz tie kļūst pietiekami mīksti, lai tos var salocīt.
  5. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  6. Uz atdzesētās mīklas pamatnes kārto cukīni un bekona šķēles, tad ielej olu masu un cep krāsnī apmēram 40 minūtes. Pasniedz siltu.

Recepte: Jevgēnija Jansone

FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja