Puravu, tomātu un fetas mafini

Puravu, tomātu un fetas mafini

Daudzi no puraviem izvairās, jo īsti nezina, ko ar tiem iesākt, bet to pielietojums ir tikpat plašs cik sīpoliem. Puravu, tomātu un fetas siera mafinus vari baudit gan vakarā, gan pēc tam no rīta un vēl paņemt līdzi pusdienām!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 300 g notīrītu puravu, cietie gali nogriezti, sagriezti šķēlēs
  • 2 olas
  • 180 ml piena
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 1 tējk. baltā cukura
  • 100 g izkausēta sviesta
  • 220 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 100 g fetas, sadrupināta
  • 8 ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo mafinu pannu, saliekot tajā papīra formiņas.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu un uz nelielas uguns sasautē puravus mīkstus.
  3. Vienā bļodā sajauc olas, pienu, sāli, cukuru, izkausētu sviestu. Otrā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri, timiānu, piparus.  tri sajauc kopā abu bļodu sastāvdaļas (ilgi nemaisi, tikai tik daudz, lai sanāktu mīkla), tad pievieno puravus, fetu un iemaisi. Liec mīklu mafinu formiņās, katram mafinam virsū liec tomātiņa pusi un cep krāsnī 30–35 minūtes. Gatavus mafinus atdzesē.
Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja