Mājas kliju maize

Mājas kliju maize

Nav nekā patīkamāka kā apēst mājās gatavotu kliju maizi – samērā veselīga un tajā pašā laikā garda. Nebaidies no raudzēšanas, jo tas jau neliek tev visu laiku sēdēt blakus bļodai, bet vienlaikus vari darīt ko citu.

Sarežgītība
augsta
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
2,45h
Kopējais laiks
3h

Sastāvdaļas:

  • 220 g pilngraudu kviešu miltu
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 50 g kliju
  • 300 ml silta ūdens, apm. 40 grādi
  • 25 g svaiga rauga
  • 25 g baltā cukura
  • 1 tējk. smalkā sāls

Rezultāts:

  • 2 vidēja izmēra maizītes

 

Nav nekā patīkamāka kā apēst mājās gatavotu kliju maizi – samērā veselīga un tajā pašā laikā garda. Nebaidies no raudzēšanas, jo tas jau neliek tev visu laiku sēdēt blakus bļodai, bet vienlaikus vari darīt ko citu.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc abus miltus, klijas, sāli un cukuru. Atsevišķā bļodiņā liec raugu, pielej 50 ml ūdens, samaisi, līdz raugs izšķīdis ūdenī.
  2. Miltiem pievieno raugu, pārpalikušo ūdeni un samīci mīklu.
  3. Mīci 7 minūtes. Ja liekas, ka mīkla ir par ķepīgu, pievieno vēl nedaudz miltu. Izveido no mīklas bumbu, liec atpakaļ bļodā, pārber viegli ar miltiem, uzliec dvieli un raudzē siltā istabas temperatūrā 1 stundu, līdz mīkla dubultosies.
  4. Pēc stundas mīklu izņem no bļodas, vēlreiz pamīci 1 minūti, liec atpakaļ bļodā un raudzē vēl stundu.
  5. Vēl pēc stundas mīklu vēlreiz viegli izmīci, izveido garenas formas maizīti, uzliec maizīti uz pannas, kurai uzber miltus. Pārklāj mīklu ar dvieli un paraudzē vēl 20 minūtes.
  6. Tikmēr sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Kad maizīte uzrūgusi, liec krāsnī un cep apmēram 15–20 minūtes.
  7. Ņem ārā, atdzesē uz pannas.

Recepte: Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja