Pogača – serbu maize

Pogača – serbu maize

Pogača – vienkārša, ātri pagatavojama, klasiska serbu maize. Tās pagatavošana prasa pavisam nelielu laiku, bet garša liek domāt par pretējo...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
25min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 500 g kviešu miltu
  • 15 g svaiga rauga
  • 10 g cukura
  • 10 g sāls
  • apm. 200 - 250 ml remdena ūdens

Pogača – vienkārša, ātri pagatavojama, klasiska serbu maize. Tās pagatavošana prasa pavisam nelielu laiku, bet garša liek domāt par pretējo – it kā būtu pavadīts ilgs laiks, lai sanāktu tik garda maize. To var pasniegt ar ļoti daudzām dažādām piedevām.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Siltā ūdenī, apmēram 3 - 4 ēdamkarotes, iemērc raugu ar cukuru un atstāj uz 10 minūtēm, lai raugs sāk darboties.
  3. Samaisi miltus ar sāli. Miltiem pielej raugu, pārpalikušo ūdeni un visu samaisi. Veido mīklu, lai tai būtu vienmērīga konsistence. Atstāj uz 10 minūtēm.
  4. Liec cepamajā pannā tā, lai mīkla sanāk apm. 5 cm bieza, un ar dakšu viegli sadursti.
  5. Cep apmēram 30–40 minūtes.

Recepte: Aleksandrs Manevskis

Komentāri

dandrix

04.04.2011 15:54

vakar izcepu šo maizīti! Super! Viegli pagatavojamā, un garšo pēc īstās maizes. Apēd 1 gabaliņu un esi paēdis, kā jau īstai maizei pienākās!

cetrassezonas

23.03.2011 16:51

receptē tagad ir pievienots - cik un kad :)

femme_rita

22.03.2011 10:23

Cik lielā ūdens daudzumā jāliek raugs?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja