Graudaugu maizīte

Graudaugu maizīte

Sātīga, sulīga sēklu maize. Sīrupa dēļ tā ir gana salda un garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ideāli kopā ar medu un ievārījumu...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 30 g tumšo linsēklu
  • 90 ml piena
  • 200 g miltu
  • 60 g kliju
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 50 g saulespuķu sēklu
  • 70 g zeltainā cukura sīrupa
  • 185 ml piena
  • 120 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • naža gals jūras sāls

Rezultāts:

1 kukulītis

Sātīga, sulīga sēklu maize. Sīrupa dēļ tā ir gana salda un garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ideāli kopā ar medu un ievārījumu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar cepamo papīru izklāj garenu kēksa formu.
  2. Piestiņā vai blenderī saberz linsēklas. Tad pievieno 90 ml piena un sablenderē, līdz ir bieza putra. Tai pievieno eļļu, sīrupu un atlikušo pienu. Samaisi. 
  3. Bļodā sajauc miltus, klijas un visas sēklas. Pievieno sāli un cepamo pulveri. Sajauc. Pievieno pienu, eļļu un sīrupu. Samaisi. Lej formā un cep krāsns vidējā nodalījumā 35–40 minūtes, līdz gatava. Ņem pannu ārā un atdzesē maizi pannā.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Karmena

17.12.2018 14:25

Labdien. Vai iespējams nelikt tik daudz sīrupa (vai nelikt nemaz) un uzcept maizīti, kura būtu saderīga ar sāļiem krēmiem un pastēti?

Ellēns

23.01.2012 16:55

Tā kā man nebija piemērotas kantainas formas maizītei, sapildīju mufinu formītēs. Sanāca baigi labas maz-maizītes. Dikti gardas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja