Itāļu pīrāgs ar bumbieriem un melleņu ievārījumu

Itāļu pīrāgs ar bumbieriem un melleņu ievārījumu

Esmu ievērojusi, ka Itālijā konditorejas izstrādājumos bieži tiek izmantoti ievārījumi un, protams, tieši rudeņos un ziemā. Ne velti, jo tas ir laiks, kad svaigu augļu ir ļoti maz un ievārījumu – daudz...

Sarežgītība
vidēja
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
2,30h
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
3h

Sastāvdaļas:

  • 450 - 530 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 7 g „Leckers” bioloģiskā sausā rauga
  • 130 ml remdena piena, apm. 37 grādi
  • 1 ēd.k. „Leckers” bioloģiskā vaniļas cukura
  • 1 ēd.k. „Leckers” bioloģisko citrona miziņu
  • 1 ēd.k. brūna cukurniedru cukura
  • šķipsniņa sāls

pildījumam:

  • 350 g nomizotu bumbieru, sagriezti plānās šķēlēs
  • 500 ml burciņa melleņu ievārījuma

 

Esmu ievērojusi, ka Itālijā konditorejas izstrādājumos bieži tiek izmantoti ievārījumi un, protams, tieši rudeņos un ziemā. Ne velti, jo tas ir laiks, kad svaigu augļu ir ļoti maz un ievārījumu – daudz. Šī nav klasiskā versija ar smilšu mīklu, bet gan ar rauga mīklu. Ja gatavojies kādam pasākumam, no vienas mīklas vari pagatavot gan šo tarti, gan kanēļa un apelsīnu maizītes, gan vīnogu strūdeli. Nedaudz no katra, un būs dažādība.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc 200 g miltu ar sāli. Tad pievieno abus cukurus un raugu. Iemaisi. Pielej pienu, samaisi, un būs tāda šķidra masa. Tad lēnām liec klāt miltus un mīci mīklu. Kad liekas, ka pietiek (tas varētu būt 470–530 g miltu), mīci mīklu vismaz 10 minūtes. Varbūt pat 15 minūtes, līdz mīkla ir elastīga.
  2. Liec mīklu bļodā, apsedz ar dvieli un raudzē siltā vietā, līdz mīkla dubultojas, apmēram 1–1,5 h. 
  3. Ietauko tartes pannu 23 cm diametrā ar sviestu, lai pārklājas pilnīgi visa pamatne un maliņas.
  4. Tad ņem mīklu no bļodas ārā. Izrullē apli nedaudz lielāku par formas diametru. Ieklāj formā un piespied maliņas. Liec iekšā bumbierus un pa virsu – melleņu ievārījumu. Liec rūgt vēl 1 h. 
  5. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Liec iekšā un cep 30–35 minūtes, līdz tarte gatava. Ņem ārā un atdzesē pannā.


Recepte: Signe Meirāne

 

reklamprojekts_lv.jpg - 21.36 KB

leckers_logo.jpg - 17.96 KB

Komentāri

CetrasSezonas

08.10.2013 13:53

Paldies par komentāru. Tiešām piens sajucis ar ūdeni un milti bija sastāvdaļas pa maz. Pārējais gan ir pareizi. Pienu sajaucot ar miltiem ir pašķidra, maiga mīkla!

farke

03.10.2013 14:14

hmmm, šķiet kaut kas nav kārtībā ar mīklas recepti.... 1. pie sastāvdaļām minēts ūdens - receptē piens 2. pie sastāvdaļām minēti 250g miltu - receptē 200 + 200-300g 3. ja pieņemsim ka ūdens ir domāts kā piens, tad atjaucot 200g miltu ar 130ml piena, nevar sanākt šķidra mīkla.... tāda pabieza sanāk... vai nu es kaut ko esmu galīgi palaidusi garām, vai ir radies kāds misēklis...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja