Plāceņi (scones) ar pienu un rozīnēm

Plāceņi (scones) ar pienu un rozīnēm

Scones ir tipiskas angļu tējas galda maizītes. Tās ir vienkāršas, bez piedevām vai ar dažādiem papildinājumiem – rozīnēm, riekstiem, sēkliņām un vēl daudz ko. Tās vislabāk garšo siltas...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 220 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 2 ēd.k. brūnā nerafinētā cukura
  • 1 vidēja ola
  • 80 ml piena
  • 40 g tumšo rozīņu
  • 10 ml piena, pārsmērēšanai

Rezultāts:

8 scones

Scones ir tipiskas angļu tējas galda maizītes. Tās ir vienkāršas, bez piedevām vai ar dažādiem papildinājumiem – rozīnēm, riekstiem, sēkliņām un vēl daudz ko. Tās vislabāk garšo siltas vienas pašas vai arī ar sviestu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  2. Paņem lielāku bļodu un turi virs tās sietiņu. Ber iekšā miltus, cepamo pulveri un sāli. Iesijā bļodā. Tad pievieno cukuru, olu, pienu un pieliec rozīnes. Samīci viendabīgu mīklu.
  3. Izrullē mīklu apm. 1 cm biezumā un izspied aplīšus 5 cm diametrā. Liec uz pannas (ar 2 cm atstarpi). Šādi izdari ar visu mīklu. Kad pannā viss salikts, pārsmērē katru scone ar pienu.  
  4. Liec pannas krāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz maizītes ir zeltainas. Izņem ārā, nedaudz atdzesē un pasniedz.

Autors: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

CetrasSezonas

30.01.2012 09:29

Šī recepte un citas 20.gs sākuma receptes satur vairākas scones gatavošanas receptes, kas ļoti atšķiras no mūsdienu receptēm - bez sviesta, citreiz ar paniņām, pēc citas maisīšaas metodes. Tapēc katram jāizmēģina sava recepte un jāizvēlas, kura garšos labāk.

Liene_A

29.01.2012 21:37

Man bulciņas sanāca pārāk cietas un nemaz nebija gaisīgas. Iespējams nokļūdījos kaut kur ar miltiem, bet šķiet receptei pietrūkst sviesta.

maritata

29.01.2012 19:23

Vai nu placeni vai scones..Shiem nekada sakara ar scones nav...ar placeniem gan.Pagatavoju peec shiis receptes un esmu vilusies.Scones garsho pavisam citadi!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja