Pilngraudu brokastu mafini ar sēkliņām un āboliem

Pilngraudu brokastu mafini ar sēkliņām un āboliem

Mafini ir ideāls produkts, kas ir ātri pagatavojams, variējams ar garšām un tekstūrām no ļoti veselīga līdz pat ļoti saldam un neikdienišķam...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 80 g rozīņu
  • 230 g pilngraudu kviešu milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/ tējk. kanēļa
  • 1 vidēja ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g brūnā vai baltā cukura
  • 250 ml kefīra
  • 125 ml saulespuķu eļļas
  • 110 g sarīvētu ābolu
  • 20 g ķirbju sēklu
  • 20 g saulespuķu sēklu

Rezultāts:

  • 12 mafini

Mafini ir ideāls produkts, kas ir ātri pagatavojams, variējams ar garšām un tekstūrām no ļoti veselīga līdz pat ļoti saldam un neikdienišķam. Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam, jo tajos pilngraudu miltu veselīgums, kas vienlaikus veido arī rupju un sulīgu struktūru, nedaudz riekstainu piegaršu, kopā ar sēkliņām un rozīnēm dos lielisku sāta sajūtu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Bļodiņā liec rozīnes un pārlej ar karstu ūdeni. Paturi 10 minūtes.
  3. Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli.
  4. Otrā bļodā kefīru, olu, olu dzeltenumus un eļļu sajauc ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.
  5. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec ābolus, ķirbju un saulespuķu sēklas un rozīnes (ūdens noliets).
  6. Iemaisi, lai ir visā mīklā.
  7. Pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25–30 minūtes, līdz mafins ir zeltaini skaists un, uzspiežot ar pirkstu, ir stingrs.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

 

Komentāri

michux

28.05.2013 10:00

Ļoti garšīgi mafini, tiesa vīriešu kārtas pārstāvji nekrita tik traki virsū kā sieviešu kārtas pārstāves :) Liku klāt pusi no vajadzīgā eļļas daudzuma, bija ok. Ja nu vienīgi neskaita to, ka pie papīrīša varēja tuč mazāk palikt tā garduma.

FoxyBrown

21.01.2013 20:06

Man sanāca ļoti garšīgi. Eļļu neliku tik daudz un ābolu vietā avenes.

silvija

01.10.2012 21:02

Mīkla sanāca 24 keksiņiem, puse vienkārši izlija cepeškrāsnī (man ir standarta formiņas) Paldies...

maritata

29.05.2012 13:50

Loti garsigi mafini iznaca.Tik receptee uzraditais ellas daudzums noteikti ir par daudz!! Ar pusi dotaa daudzumu noteikti pietiek.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja