Bērnības melleņu kēkss

Bērnības melleņu kēkss

Atceros, ka mums bērnība bija tāds kēkss, ko gatavoja ar ievārījumu un skābo krējumu – lietām, kas visbiežāk bija pieejamas ikviena cilvēka mājās...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 100 g brūna cukurniedru cukura
  • 300 g melleņu jogurta
  • 300 g melleņu ievārījuma
  • 3 lielas olas
  • 300 g augstākā labuma miltu*
  • 1 tējk. sodas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa jūras sāls
  • sviests formas ietaukošanai

Atceros, ka mums bērnība bija tāds kēkss, ko gatavoja ar ievārījumu un skābo krējumu – lietām, kas visbiežāk bija pieejamas ikviena cilvēka mājās. Šodien, kad ledusskapī krējuma vairs nav tik daudz, bet biežāk ir jogurts, izdomāju pagatavot melleņu jogurta un melleņu ievārījuma kēksu, kura sākums bija mana bērnības recepte, bet ar nedaudziem papildinājumiem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kēksa formu (ar cauru vidu), kas ir apmēram 26 cm diametrā. Ietauko kārtīgi, lai pārklājas visa apakša, malas un iekšmalas.
  2. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, apmēram 4 minūtes. Mikserim darbojoties, lēnām pievieno pa vienai olai. Kad olas iemaisītas, apstādini motoru. Pievieno jogurtu un ievārījumu. Samaisi. Tad pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Samaisi, lai ir vienmērīga masa.
  3. Lej formā, izlīdzini un liec cepeškrāsns vidējā nodalījumā. Cep 40–45 minūtes. Beigās pārbaudi, iedurot kociņu, – ja tas nāk ārā tīrs, tad kēkss gatavs. Atdzesē formā, pēc tam izgāz un šķīvja, uz kura pasniegsi, un pārber ar pūdercukuru.

* Var izmantot 90 g pilngraudu miltu un 210 g augstākā labuma kviešu miltu.

Rezultāts: 1 kēkss

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Aijajaa

11.04.2012 16:03

Šodien pamēģināju šo kēksu. Jāsaka kā ir - ar rezultātu esmu vīlusies. Man tas skaisti nepacēlās, bet vienkārši pārtecēja pāri formai. Cepu grams gramā pēc norādītās receptes, pat forma bija norādītajā izmērā, bet nekā.

CetrasSezonas

11.04.2012 13:13

Jā.

Ance

10.04.2012 15:43

Vai tiešām ir jāliek gan soda, gan cepamais pulveris?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja