Mazās apelsīnu krēma „Pavlovas” ar mellenēm

Mazās apelsīnu krēma „Pavlovas” ar mellenēm

Tie, kuri kaut reizi ēduši „Pavlovu”, komentārus neprasa. Tā ir vienkārša, bet tik gaisīga un maiga kūka. Tiesa gan – salda. „Pavlovai” ir viena galvenā versija un daudzas atšķirīgas...

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,30h
Kopējais laiks
1,50h

Sastāvdaļas:

  • 4 olu baltumi
  • 200 g pūdercukura
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 1 ēd.k. baltvīna etiķa
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta

krēmam:

  • 250 ml salda krējuma
  • 8 ēd.k. apelsīnu liķiera
  • 4 ēd.k. brūnā cukura
  • 200 g melleņu (nesezonā saldētas, sezonā svaigas)

Tie, kuri kaut reizi ēduši „Pavlovu”, komentārus neprasa. Tā ir vienkārša, bet tik gaisīga un maiga kūka. Tiesa gan – salda. „Pavlovai” ir viena galvenā versija un daudzas atšķirīgas, šajā versijā krēmam izmantoju apelsīnu liķieri, kas piedod krēmam pavisam jaunu garšu.

Pagatavošana:

  1. Sasildi krāsni 120 grādus karstu. Ieklāj cepamo plāti ar cepampapīru un iezīmē sešus apmēram 8 cm lielu apļus, lai, liekot masu, zini, pēc kā vadīties.
  2. Liec mikserī olu baltumus un lielā ātrumā puto, līdz putas kļūst stingras. Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru un pēc katras karotes kārtīgi to ieputo. Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes.
  3. Kad pagājušas 10 minūtes, pievieno etiķi, vaniļas ekstraktu (ja lieto) un kukurūzas cieti. Iemaisi.
  4. Kārto olu baltuma masu uz cepampapīra uzzīmētajām formām. Kad viss salikts, skaties, lai ārējās malas būtu pavisam nedaudz augstākas par pašas „Pavlovas” vidu.
  5. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 1 h 30 minūtes. Izslēdz krāsni un ļauj „Pavlovām” atdzist aukstām (vislabāk visu nakti).
  6. Pirms pasniegšanas sagatavo krēmu. Bļodā liec saldu krējumu, cukuru un apelsīnu liķieri. Puto, lai veidojas vijīgas, bet ne pārlieku stingras putas.
  7. Liec krēmu uz „Pavlovām” un pārber ar mazajām mellenēm. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

CetrasSezonas

23.01.2013 08:50

Jāieputo. Samainījām vārdu iemaisi pret ieputo, lai skaidrāks ;)

michux

22.01.2013 14:54

Jautājums par otro punktu: pūdercukurs ir jāiemaisa, vai jāieputo? Samulsināja nākamais teikums: " Tā turpini, līdz viss cukurs beidzies, un tādā gadījumā putot vajadzētu kopā kādas 10 minūtes." :)

CetrasSezonas

26.08.2012 19:51

Nu zemāka t par šo nebūtu laba. Tad jāmēģina likt zemāk, bet tad uz pannas jāuzliek labāk 3 kārtas cepamā papīra, kas pasargās no apakšu piedegšanas.

Made Līna

21.08.2012 10:08

Visu daru pēc receptes, bet Pavlovas sanāk zeltaini brūnganas, nevis baltas... Varbūt jāliek cepties cepeškrāsns apaksā, vai aī vnk mazākā temp.? Cepu jau ceturto reizi un viens un tas pats - nekad nesanāk balta.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja