Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu

Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu

Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas, kā piemēram, rumā mērcētus ķiršus...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
3h

 

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta, istabas t
  • 60 g cukura
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 apelsīna miziņa, sarīvēta
  • šķipsniņa sāls
  • 260 g kviešu bīdeļmiltu
  • 60 g lielogu dzērveņu
  • 60 g zaļo pistāciju
  • 100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai
  • 1 ola
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma*

Rezultāts:

  • 50 gab.

Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas, kā piemēram, rumā mērcētus ķiršus kopā ar pekanriekstiem vai jebkurus citus riekstus kopā ar melno šokolādi, kas sakapāta gabaliņos.

Pagatavošana:

  1. Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu.
  2. Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas.
  3. No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz  divām stundām atdzist un sacietēt.
  4. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  5. Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.
  6. Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10–15 minūtes.
  7. Atdzesē uz restītes.

 

* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona

Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Komentāri

marmelaade

31.01.2011 09:26

izskatījās superlabi, bet īsti nepatika, ka "sitās cauri" sviesta garša

chupatinja

17.12.2010 03:25

Tik tikko izcepu Ziemassvētku dāvanām :) Ļoti gardi cepumi. Es izmantoju žāvētas dzērvenes un sasmalcinātus valriekstus ;)

Angy

23.04.2010 10:56

Tā kā nesālītas pistācijas neizdevās atrast, tad cepu ar lielogu dzērvenēm un pekanriekstiem, un izdevās ļoti labi.. Garšvielu maisījums apkārt cepumam tiešām radīja Ziemassvētku asociācijas :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja