Medus maize

Medus maize

Šī saldi pikantā un diezgan viegli pagatavojamā maize lieliski garšos ar īstu un labu sviestu, glāzi piena bērniem vai krūzi tējas pieaugušajiem. Ietītu folijā vari uzglabāt ledusskapī pat nedēļu, bet tas diez vai notiks...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,30h

 

Sastāvdaļas:

  • 160 g medus
  • 240 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 100 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 170 ml ūdens
  • 1 tējk. ingvera
  • 1 tējk. kardamona
  • ¼ tējk. melno piparu, malti
  • 2 tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. krustnagliņu
  • ¼ koriandra
  • ¼ tējk. muskatrieksta
  • 15 g svaiga ingvera, sarīvēts
  • 1 tējk. sodas
  • 1 ½ tēj. cepamā pulvera

 

Rezultāts:

  • 1 klaips

Šī saldi pikantā un diezgan viegli pagatavojamā maize lieliski garšos ar īstu un labu sviestu, glāzi piena bērniem vai krūzi tējas pieaugušajiem. Ietītu folijā vari uzglabāt ledusskapī pat nedēļu, bet tas diez vai notiks, jo parasti tā pazūd ātrāk.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 175 grādus karstu. Ar cepamo papīru izklāj vai arī ietauko kantainu formu – 10 x 25 cm.
  2. Katlā liec medu, cukuru un ūdeni un uz mazas uguns vāri, līdz cukurs izkusis un tas sāk burbuļot. Tad, pagriežot nedaudz lielāku liesmu, vāri 5 minūtes, ļaujot burbuļot, un apmaisi tikai pāris reižu. Nogriez liesmu un ar putojamo slotiņu iemaisi 120 g miltu. Noliec malā.
  3. Otru pusi miltu samaisi ar cepamo pulveri, sodu un garšvielām – izņemot sarīvēto ingvera sakni.
  4. Atsevišķā traukā ar mikseri saputo olas, līdz tām ir vieglas putas. Olas iemaisi medus masā, pievieno miltus ar garšvielām, ingvera sakni un visu kārtīgi samaisi.
  5. Lej formā, liec krāsns vidējā līmenī cepties 45 minūtes. Gatavību pārbaudi, iedurot ar kociņu, un, ja nekas nelīp klāt, maize gatava.
  6. Atdzesē 20 minūtes formā un tad uz restēm.


Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Z

27.01.2012 17:38

Ļoti garda!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja