Ziemassvētku kēkss ar marcipānu un ķiršiem

Ziemassvētku kēkss ar marcipānu un ķiršiem

Pildīts ar visiem Ziemassvētku laika labumiem – iecukurotiem ķiršiem, mandelēm, marcipānu un citronu sukādēm –, šis kēkss ir ideāls brīvdienu sabiedrotais.

Sarežgītība
zema
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
55min

Sastāvdaļas:

  • 3 vidējas olas
  • 120 g smalka brūnā cukura
  • 160 g sviesta, izkausēts
  • 130 g speltas pilngraudu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 30 g citronu sukāžu
  • 70 g amarena ķiršu
  • 8 g vaniļas cukura
  • 70 g kviešu miltu
  • 70 g marcipāna, rupji sarīvēts
  • sviests ietaukošanai

Pildīts ar visiem Ziemassvētku laika labumiem – iecukurotiem ķiršiem, mandelēm, marcipānu un citronu sukādēm –, šis kēkss ir ideāls brīvdienu sabiedrotais.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu formu 11 x 30 cm.
  2. Bļodā liec olas un cukuru un puto 7 minūtes, līdz ir gaisīgas un stingras. Tad iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Samaisi. Pievieno sviestu. Samaisi.
  3. Pievieno sukādes, ķiršus, marcipānu un vaniļas cukuru. Samaisi. Lej formā un liec krāsns vidējā nodalījumā cepties 40 minūtes.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Mangusts

01.03.2018 14:38

Šobrīd izskatās, ka ķiršus jebkurā gadījumā kaut kādā veidā jāgatavo pašai, jo amarena veikalos neizdodas atrast. Varbūt kāds zina kur meklēt?

makarons

01.02.2018 14:32

Šī gada svētku atklājums! Ļoti gards kekss ar tik dažādām garšas niansēm. Citronu sukādes pati taisīju, kā arī amarena ķiršus aizstāju ar skābiem saldētiem ķiršiem nedaudz paturētiem rumā un izdevās perfekti. Un jā - 40 minūtes 200 grādos!

Mangusts

23.12.2017 21:14

Ne jau visas 40 minūtes 200 grādos?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Konditoreja